Gandia s’integra a la Xarxa Xaloc d’oficines d’habitatge de la Generalitat Valenciana

La regidora d’Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria, ha informat que l’Ajuntament de Gandia ha passat a formar part de la Xarxa de Municipis d’Oficines Xaloc, una iniciativa impulsada per la Generalitat Valenciana. L’edil socialista va assistir a la presentació de la Xarxa d’Oficines d’Habitatge d’Entitats Locals Xaloc, com a projecte pilot i una primera part de la implementació de l’experiència Xaloc, inclosa en el Pla Hàbitat 20-30 de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

“En esta reunió, es va explicar l’objectiu que tenen estes oficines. En el cas de Gandia, consistix en l’ampliació dels serveis que es presten en l’actualitat per l’Oficina Municipal d’Habitatge amb l’objectiu de canalitzar les actuacions en matèria d’habitatge i regeneració urbana previstes per la Conselleria a la ciutat”, ha assenyalat. Esta actuació es duria a terme mitjançant la signatura d’un conveni amb un any de validesa i amb possibilitat de ser renovat fins a quatre anys.

La quantitat de la subvenció ascendix a 111.600 euros, amb els quals es realitzaria la contractació d’un arquitecte/a a mitja jornada, un tècnic jurídic o advocat, a més d’un administratiu, estos dos últims a un 100% de la jornada laboral. Amb esta ajuda l’Ajuntament de Gandia reforçarà més encara les estratègies públiques en matèria d’habitatge que s’estan gestionant en els últims anys i que la situen com a ciutat de referència en les polítiques de regeneració i renovació urbana.

Pertànyer a la Xarxa Xaloc permetrà posar en marxa la finestreta única, on la ciutadania podrà accedir a informació sobre tota la gestió en matèria d’habitatge i d’ajudes. En este context, cal fer constar el fort impuls que s’està duent a terme pel Departament d’Habitatge, especialment durant el temps de la covid-19 en què s’ha prestat assistència jurídica en les ajudes al lloguer i especialment en la gestió de les subvencions en matèria de rehabilitació, accessibilitat i eficiència energètica.