Gandia sol·licita a la Generalitat una ajuda de 988.000 euros per a contractar persones en l’atur majors de 30 anys

El coportaveu del Govern de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut este matí en roda de premsa per informar dels diversos acords a què es va arribar ahir a la Junta de Govern. El regidor socialista ha recordat que ahir es va presentar el projecte dels pressupostos municipals que serà aprovat el pròxim dijous i que este document marcarà tot l’any. “Sempre hem dit que esta serà la legislatura de les inversions, però enguany el pressupost comptarà amb dos eixos bàsics. D’una banda, treballarem per pal·liar els efectes de la pandèmia i que ningú es quede enrere. I, de l’altra, asseurem les bases des del Govern local perquè tots els recursos siguen mobilitzats per a ajudar els sectors productius. Utilitzarem els romanents de tresoreria obtinguts per a gestionar bé els comptes per complementar totes les ajudes que ens arriben des d’altres Administracions”.

Sobre els acords, Prieto ha anunciat que s’ha cursat una petició al Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) per valor de 988.000 euros per a la contractació de les persones desocupades majors de trenta anys en el marc del programa EMCORP. Prieto també ha indicat que “mentre dure esta pandèmia anem a travessar mesos difícils en l’àmbit econòmic i fins l’ajuntament estarà del costat de tots els que ens necessiten. No ens cansarem de repetir-ho: utilitzarem totes les eines a la nostra disposició perquè ningú es quede enrere. Així, generar noves oportunitats d’ocupació és dels assumptes que més ens ocupen i preocupen”.

Cal destacar que, dins de les mesures adoptades pel Govern de Gandia per ajudar els sectors productius i, tal com ja havia estat anunciat, s’ha aprovat, mentre duren les restriccions de la pandèmia, eliminar les taxes d’ocupació de via pública i les de sòl públic destinada als diferents mercats de la ciutat.