Gandia sol·licitarà que la Visitatio Sepulchri siga declarada Bé d’Interés Cultural

El Palau Ducal va acollir ahir una nova reunió del Comité Municipal organitzador per commemorar l’Any Jubilar de Sant Francesc de Borja.
Este Comité Municipal Organitzador compta amb la implicació del Govern d’Espanya a través de l’exalcaldessa de Gandia i ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, estaments eclesiàstics a través de l’abat de la Insigne Col·legiata, el vicari episcopal i l’Ordre dels Jesuïtes, així com representants del Palau Ducal, les universitats, i entitats i institucions de la societat civil gandiana.

Després de la reunió, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha informat que durant l’encontre va presentar una proposta per iniciar els tràmits que convertisquen la Visita Sepulchri en Bé d’Interés Cultural. La proposta ha estat aprovada per unanimitat i pretén aconseguir que elements tangibles com la Visitatio siguen posats en valor gràcies a la visibilitat que atorga l’Any Jubilar.

“La Visitatio té un component de llegat i de projecció al futur que hem de refermar i, a més, suposa un element identitari arrelat a la figura de la ciutat, Sant Francesc de Borja i la Setmana Santa”, ha explicat Prieto, qui ha afegit que esta declaració donarà projecció exterior a una commemoració de què l’alcalde ha afirmat que “té una qualitat inigualable”.

Una vegada valorats els informes dels experts per part del Comité, que avalen esta petició, ara serà el consistori gandià qui inicie l’expedient per elevar-lo a la Conselleria.