Gandia supera els nivells de viatgers i pernoctacions anteriors a la pandèmia

El regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha comparegut este matí per tal d’anunciar les bones notícies que deixa l’estiu en matèria turística a Gandia. La ciutat ha superat els nivells de viatgers i pernoctacions anteriors a la pandèmia amb el corresponent impacte econòmic.

Pel que fa a la xifra de viatgers nacionals, l’augment dels mesos d’estiu d’enguany respecte als mateixos de 2019 ha sigut del 16,2%. En total, s’ha passat de 103.602 a 120.388, el que suposa 16.786 viatgers més en este període. L’edil de Turisme ha assenyalat: «Podríem dir que estem davant un dels millors estius de la història de la nostra ciutat, almenys des que hi ha registres». I ha afegit: «Estes dades consoliden que els viatgers espanyols són fidels, especialment els valencians i els de comarques d’interior que venen sovint».

Pel que fa als internacionals, la pujada ha sigut encara més notòria. «Ens dóna una expectativa major i una gran esperança el que ha passat amb els estrangers. Doblem les dades de 2019 passant d’uns 2.000 viatgers en 2019 a més de 4.500 en 2022», ha expressat Mascarell. Gandia, en paraules de l’edil socialista, «ja va començar a mirar cap a Europa a 2019 i ara, amb estes dades, hem de mirar altres nínxols perquè Gandia està prenent força».

Quant a les pernoctacions nacionals, les xifres es mantenen respecte a 2019. És l’única de les dades que no ha variat en excés. No obstant això, pel que fa a les internacionals, sí que s’han doblat: s’ha passat de quasi 30.000 pernoctacions durant els tres mesos de temporada alta de 2019 als quasi 60.000 del mateix període en 2022.

Mascarell, a més, ha incidit en les xifres del mes de juny: «Hi ha marge per a l’esperança respecte al mes de juny, que sempre ha patit quant a ocupació, però que ara ha estat al mateix nivell quasi que juliol i sobretot, agost».

Finalment, el regidor socialista ha recalcat que les xifres “ens donen la raó. No és necessari gastar 500.000 euros en un concert de Julio Iglesias per a dinamitzar la platja. Estem obtenint millors resultats oferint un gran ventall d’oportunitats com puga ser l’ICAN, la Fira de Vehicles d’Ocasió o la Mitja Marató que permet mantenir uns bons nivells d’ocupació una vegada passa l’estiu sense suposar un gran cost a l’ajuntament».