Gandia tancarà el trànsit en el centre històric amb el suport de comerciants i hostalers

L’edil socialista Nacho Arnau, regidor delegat de Trànsit i Mobilitat a l’Ajuntament de Gandia, ha anunciat que el pròxim divendres, 12 de juny, es tancarà al trànsit el centre històric de Gandia de manera provisional amb l’objectiu de facilitar el distanciament social a causa de la pandèmia de la covid-19. Es tracta d’una mesura que ha comptat amb el suport del Centre Històric Comercial i de l’Associació d’Hostaleria del Centre Històric. Esta iniciativa, que se suma a la impulsada l’1 de juny al passeig marítim coincidint amb l’inici de la fase 2 de la desescalada, pretén guanyar espai per al vianant i per a les terrasses de l’hostaleria.

D’esta manera, es procedirà al tancament de l’eix format per la plaça Duquessa Maria Enríquez, els carrers Carmelites, Jesuïtes i Duc Alfons el Vell, així com els voltants de la plaça Major, i el tram inicial del passeig de les Germanies (entre el Teatre Serrano i la passarel·la del riu Serpis).

Queda garantit l’accés de residents i comerciants per a accedir o eixir dels seus garatges o necessitats de càrrega i descarrega, respectant la velocitat de 10 km/h per a adequar-la al pas per als vianants; als vehicles de transport per al proveïment dels comerços en horari autoritzat; taxis, vehicles autoritzats i d’emergències, així com l’accés als aparcaments públics.

Nacho Arnau ha assenyalat que “si l’1 de juny vam tallar el trànsit en el passeig marítim, hui anunciem el tancament al trànsit del centre històric, una mesura que ha sigut consensuada totalment amb els comerciants i altres col·lectius com els hostalers, amb la qual cosa hem d’agrair el suport que hem tingut per part d’ells, ja que és una nova oportunitat per als seus negocis”.

El regidor socialista també ha indicat que “Gandia torna a ser pionera pel que fa a polítiques de mobilitat sostenible i, ara, no podia quedar-se enrere. A partir del pròxim divendres, donarem un gran pas endavant i la ciutadania podrà gaudir del centre històric d’una manera amable, tranquil·la i sense preocupacions pel trànsit”.

Arnau ha finalitzat la seua intervenció destacant que “ara, amb la crisi del coronavirus, és més necessari que mai que el vianant guanye espai en el carrer per garantir el distanciament social. A més, contribuïm al fet que els bars i restaurants també puguen guanyar espai en les seues terrasses, per a recuperar-se econòmicament d’esta crisi”.

Per la seua banda, el president del Centre Històric Comercial, Pedro Izquierdo, ha informat que la Junta d’esta entidad va debatre esta proposta la setmana passada i la va aprovar. “Donem tot el nostre suport a esta iniciativa, la qual serà molt positiva i beneficiosa tant per a comerciants i l’hostaleria que podrà ampliar les seues terrasses, com per als vianants que podran caminar i passejar guardant les distàncies de seguretat, donat que en el centre comercial obert disposem d’un espai ampli. Anem a vore com funciona i si és favorable, cosa que entenem que serà així, esperem que perdure”.