Gandia tanca Fitur 2024 consolidant el missatge de ciutat per invertir

La regidora de Turisme, Platges i Promoció Exterior, Balbina Sendra, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per fer balanç de l’activitat de Gandia durant la celebració de Fitur. “Estem molt contents de la feina que hem fet” ha afirmat l’edil qui ha destacat que la Fira ha estat preparada amb mesos d’antelació i que “el resultat ha estat l’esperat”.

Sendra ha explicat que s’ha treballat, d’una banda, en la línia de públic inversor a qui se l’ha informat dels avantatges d’invertir a la nostra ciutat mentre que, de l’altra, i per al públic finalista, “hem fet valdre la climatologia, el turisme actiu on hem incidit a l’escalada, els esdeveniments esportius com el tercer Ral·li Borja, la cultura i el patrimoni de la mà de la restauració de la Capella de l’Asunción o el vinté aniversari del Cortoons i els Gandia Friki Days” .

“Fitur no s’ha acabat ací. Ara hem de continuar aterrant idees i generant oportunitats que han sorgit de les reunions que s’han mantingut (Destinia, Barceló, El Corte Inglés, Civitatis o We Like Travel, entre moltes altres)” ha explicat la regidora qui també ha posat en valor la promoció de la gastronomia amb el showcooking de la fideuà, la presentació de la Fira Gastronòmica de l’albergínia i la Quinzena de la Cigala, a més d’una important reunió amb ‘Saborea España’, entre altres iniciatives on estan implicades Tasta Gandia o Destí Safor.

També s’ha remarcat la importància que se li ha assignat a les festes i les celebracions de Gandia. Les Falles i la Setmana Santa han estat reivindicades amb un acte a la plaça Central de l’estand de la Comunitat Valenciana per a refermar-les i promocionar-les com a Festes d’Interés turístic Nacional.

La pluralitat i el respecte han tingut lloc en aquests dies d’intens treball amb la presentació de Gandia com a seu de Mr.Gay Comunitat Valenciana. “Una iniciativa que parla d’inclusió, de la problemàtica que té el col·lectiu, però que també ens ajudarà a tenir un gran impacte publicitari, promocional i turístic a nivell nacional”.

Pel que fa a la sostenibilitat, ha posat en valor el Congrés Internacional de bandera Blava que s’organitzarà conjuntament amb Alfàs del Pi. En aquest sentit, Gandia ha rebut durant la fira reconeixements importants com el segon destí SICTED d’Espanya, el distintiu de Destinació Turística Intel·ligent o la ‘S’ de Sostenibilitat que atorga el Ministeri de Turisme a les platges de l’Auir, Nord o les oficines de Turisme.

En un altre àmbit de coses, la regidora ha destacat la trobada amb la Diputació on han abordat diversos aspectes com ara la promoció de la destinació o els agermanaments entre les ciutats costaneres i d’interior que va anunciar l’ens provincial.

“La setmana que ve anirem anunciant altres acords que s’han començat a treballar durant aquests dies. Fitur no s’acaba ara, és una estratègia conjunta que ens porta a estar treballant ja en la pròxima edició” ha afirmat la regidora qui ha deixat la porta oberta que Gandia tinga una marca turística pròpia que li permeta tindre un estand en exclusiva. “És una petició que hem fet a Turisme Comunitat Valenciana i que continuarem reivindicant. En definitiva, el producte turístic ha estat al centre de la promoció que hem dut a terme i ara toca portar-lo a totes les agències perquè ens ajuden a comercialitzar-lo mitjançant ‘Creaturisme'”.