Gandia tancarà el trànsit del passeig marítim i obrirà la platja

Coincidint amb l’entrada de Gandia a la fase 2 de la desescalada, el pròxim dilluns, 1 de juny, es tancarà al trànsit el passeig marítim Neptú i s’obrirà la platja Nord per al bany garantint la seguretat.

El tancament al trànsit de la primera línia de la platja, que compta amb un informe favorable per part de la Demarcació de Costes, es realitzarà, per una banda, per tal d’augmentar l’espai de vianants destinat a la ciutadania perquè els passejos i la pràctica esportiva siguen més segurs, i siga més fàcil respectar el distanciament social. I, d’altra banda, per posar a disposició de bars i restaurants un nou espai per augmentar les seues terrasses i ajudar-los a pal·liar els efectes econòmics negatius de la Covid-19.

Es tracta d’una mesura que va en la línia de decisions que ja han pres altres ciutats europees i que possibilitarà que els sis metres de la calçada tinguen ús de vianants. Un ús que serà compartit amb els residents i compatible amb zones de càrrega i descàrrega per a garantir el subministrament als comerços i l’hostaleria ubicats al passeig marítim.

Amb motiu d’aquest tancament al trànsit rodat, La Marina Gandia deixarà de circular el pròxim dilluns pel passeig marítim fent el seu recorregut pel carrer Clot de la Mota i el carrer Alcoi canviarà de sentit desviant per aquest vial els vehicles que vénen per l’avinguda de la Pau.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha manifestat que “anem a passar a la fase 2, a un nou temps que necessita nous espais amb nous usos per a les persones. Per tant, hem d’aplicar mesures valentes i inèdites a Gandia. Ara, tenim el repte de poder fer una vida el més normalitzada possible mentre continuem lluitant contra el virus. I l’única mesura segura per a combatre aquesta amenaça és seguir mantenint les distàncies entre les persones per a evitar contagis. Per això, hem d’augmentar l’espai d’ús de les persones”.

Per la seua banda, el regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho Arnau, ha destacat que el tancament al trànsit del passeig marítim “ha estat consensuat amb els representants del sector turístic, que ens ha donat el seu suport en tot moment”, i ha remarcat que el canvi del recorregut de La Marina Gandiense pel carrer Clot de la Mota “és una reivindicació històrica de la Junta de Districte de la Platja que ara podem fer realitat. Ara, hem fet una primera acció en el passeig marítim, però es podrien desencadenar accions similars en altres zones de la ciutat, per a guanyar espais per al vianant i per a l’hostaleria i comerços perjudicats per aquesta crisi”.

Per últim, el president de DestíSafor, José Manuel Navarro, ha indicat que el tancament al trànsit del passeig marítim “és una decisió molt encertada, la qual hem treballat conjuntament des de fa temps amb l’Ajuntament perquè es puga gaudir de la nostra platja de manera tranquil·la, guardant les distàncies. Pensem que és una mesura que ha vingut per a quedar-se que convertirà a la platja de Gandia en una destinació turística segura”.