Gandia tindrà el primer registre d’artistes locals a la Comunitat Valenciana  

 

Gandia 29 d’octubre 2015.- La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gandia ha posat en marxa un projecte, proposat per Ciudadanos, per a crear un registre d’artistes locals. Podran apuntar-se tots aquells grups, persones i col.lectius que es dediquen a la música i a les arts escèniques en general. Totes les dades de les activitats d’aquestos artistes es podran consultar en la web de l’Ajuntament baix una pestanya que tindrà un disseny especial per facilitar l’accés a la informació.

A patir del dilluns, dia 2 de novembre, s’obrirà el període per registrar-se en aquest projecte. Els interessats hauran d’anar a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós on hi haurà uns impresos específics per què els artistes aporten tota la seua documentació i currículum. A finals del mes de novembre ja estarà elaborada la primera fase de la  base de dades i es publicarà en la web per a que tot aquell interessat en contractar un artista de Gandia puga saber on trobar-lo. Aquest registre s’actualitzarà contínuament perquè els artistes amplien les seus dades o nous artistes puguen afegir-se en aquest projecte.

El regidor de Cultura, Joan Muñoz ha dit que “és la primera volta que es fa un projecte com aquest. La Diputació tenia alguna cosa semblant, era un catàleg d’artistes però només visible per als ajuntaments.

Aquest projecte va més enllà ja què està obert a tots els ciutadans. Qualsevol persona que busque, per exemple, un mag o un pallasso per a una festa o una comunió trobarà en la nostra web un llistat de tots els que hi ha a Gandia. Volem donar difusió a tots els nostres artistes i un impuls econòmic a la seua activitat artística”.

Segons Muñoz el sector d’artistes locals ha rebut amb entusiasme aquesta iniciativa que els possibilitarà donar difusió al seu treball. També ha assegurat que els servirà per conèixer tots els artistes de la ciutat i després poder contractar-los per a futures Fires o diverses programacions culturals. No obstant Muñoz ha matisat que “no és una borsa de treball exactament, ja que hi haurà grans professionals però també amateurs que busquen una oportunitat.  Des del departament de Cultura a l’hora de buscar un artista sempre pensem primer en el públic i en la qualitat artística”.