Gandia tindrà una segon subestació elèctrica

Gandia 23 de novembre 2015.- La ciutat de Gandia tindrà una segona subestació elèctrica. El Ministeri d’Indústria i Energia ha projectat aquesta important obra per al període de 2015-2020, així s’espera que d’ací 5 anys estiga acabada i donant servei. S’invertiran 11 milions d’euros en la seua construcció i estarà ubicada en el polígon Sanxo Llop. Aquesta obra permetrà acabar amb els problemes de subministrament i sobretot obri les portes a que qualsevol tipus de gran indústria puga situar-se al terme municipal de Gandia.

Aquest matí s’ha tractat la seua importància en la Junta de Govern que se celebra tots els dilluns.

 

El portaveu del Govern, José Manuel Prieto, ha assegurat al respecte que “és molt important aquest anunci, important i estratègic per laposta pel desenvolupament econòmic de la ciutat que necessita de les infraestructures necessàries per poder garantir-lo”.

 

Des de l’Àrea d’Urbanisme, s’ha explicat que Gandia és l’única ciutat, a la província de València, de més de 50.000 habitants, que només tenia una subestació i que calia ja fer aquesta obra. L’actuació s’engloba dins d’un pla d’actuacions a la Comunitat Valenciana, que té previst fer el Ministeri d’Indústria en els pròxims 5 anys, i al qual destinarà una inversió de 494 milions d’euros.

 

El tècnic dUrbanisme, Vicent Mascarell, ha dit que “aquesta és una magnífica notícia per a la ciutadania, així queda garantit el subministrament elèctric per a les pròximes dècades, per als pròxims 25 anys. És la millor notícia en matèria energètica que podem rebre. Farà possible qualsevol tipus dinversió industrial al terme de Gandia. Fins ara el subministrament era insuficient a Gandia i la Comarca, i si haguera vingut una gran indústria tindríem un problema.

 

A la Junta de Govern de hui, a més d’aquesta important inversió per a la ciutat, també s’han tractat les subvencions que es rebran per part de la Diputació de València per tal de millorar les instal.lacions esportives de la ciutat.

 

D’altra banda s’ha ratificat un decret per a la sol.licitar una subvenció al SEPE (Servicio Público Empleo Estatal), per donar un impuls al món del camp i de l’agricultura. José Manuel Prieto, ha dit, respecte a aquest assumpte, que “les ajudes aniran destinades a pal.liar latur rural. Aquesta subvenció es important pel concepte de voler ajudar al sector agrícola. El decret ratificat es una subvenció per valor de més de 10.000 euros que aniran destinats al manteniment de les sendes rurals”.