Gandia torna a ser la capital del patinatge artístic espanyol per cinqué any consecutiu

El regidor d’Esports, Jesús Naveiro, el membre del Comité Nacional de la Federació Espanyola de Patinatge, Salvador Català, i la directora i entrenadora del Gandia Hockey Club, Patricia Tío, han presentat l’XI edició del Campionat d’Espanya Patinatge Artístic ‘Solo Danza’, que tindrà lloc del 17 al 19 de juny en les categories aleví; infantil i cadet. I del 20 al 22 de juny, per a júnior; juvenil i sénior, al pavelló municipal del Raval-Benipeixcar.

Hi estaran representades en total 13 autonomies. En les primeres categories es preveu la presència de 149 persones, entre patrocinadors, entrenadors i delegats. 164 en aleví, infantil i cadet. Amb la participació de campiones d’Espanya, subcampiones i campiones d’Europa i mundials. A més a més, l’esdeveniment tindrà una gran repercussió internacional, ja que l’esdeveniment es retransmetrà per streaming a través de les canal de la RFE Patinatge i en 2 mesos tindran lloc els Word Roller Games.

“Calculem que durant la setmana pròxima poden passar per Gandia i el pavelló 3.000 persones, entres esportistes, tècnics, familiars i aficionats. Queda demostrat que el binomi turisme i esport funciona a Gandia, perquè ha sigut difícil trobar allotjament a la nostra ciutat”, ha assegurat el regidor socialista.

Per la seua banda, el representant de la FEP ha destacat que, des de que  la delegació espanyola va començar a competir en esta modalitat, l’any 2013, “hem evolucionat molt en el temps i obtenint millors resultats i classificacions internacionals. Ja som una referència mundial, no només pels esportistes; també els nostres tècnics i jutges estan molt ben valorats. Pel que fa a la ciutat, no cal dir que Gandia és una ciutat privilegiada i compta amb les infraestructures adequades per a acollir aquests campionats”.

Finalment, Patricia Tío, ha agraït la confiança en Gandia i en el club de les federacions espanyola i valenciana. Es tracta del cinquè any consecutiu que Gandia acull este campionat, èxit que es deu a l’alt nivell competitiu i organitzacional. “Precisament, del nostre club hi participen Noa Tio, en aleví; Irene Castellà, en cadet i Valeria Schoneveld en sénior”, ha anunciat.