Gandia torna els diners de l’Innova per la incapacitat de Torró i el seu govern per a gestionar

Des de l’arribada del PP al poder, tant a Gandia com a la resta d’Espanya, el món de la ciència i la tecnologia està de dol. A la capital de la Safor, la nul·la aposta per l’I+D+i del govern de Torró es veu traduïda en l’abandó d’un projecte emblemàtic de l’anterior legislatura, tal volta el més important de cara al futur: l’edifici Innova, projecte abanderat pel consistori i la Universitat Politècnica de València.

En aquest sentit, el Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia denuncia hui que la ciutat haurà de tornar diners al Ministeri d’Innovació del Govern d’Espanya per la incapacitat i el revengisme de Torró, que prefereix que la ciutat perda un milió d’euros per a res en comptes d’invertir-los en acabar un edifici que, segons el portaveu socialista i exalcalde, José Manuel Orengo, seria “rendible econòmica, social i empresarialment”.

Tal i com recorden els socialistes, aquesta subvenció rebuda pel Ministeri estava supeditada al fet que la infraestructura estigués acabada abans de desembre de l’any passat, un fet que no es va donar per culpa de Torró, que només arribar al poder va decidir tirar per terra el projecte més innovador del seu predecessor només pel fet que es tracta d’un més dels projectes d’Orengo i com a tal, Torró vol esborrar-lo del mapa. Des d’aquell moment, Gandia sabia que hauria de tornar els diners.

Per això, Orengo ha lamentat que Torró, en comptes de seure a negociar una pròrroga en els terminis d’acabament i invertir els diners en acabar l’edifici, va preferir haver de tornar-los, de manera que la ciutat perdrà més de tres milions per a sempre “per la incapacitat de gestionar i l’actitud lamentable d’un alcalde acomplexat per l’anterior legislatura”.

“Està clar que la situació econòmica de l’Ajuntament és delicada, però els diners han d’estar. La qüestió és si Torró prefereix gastar-los en tornar-los o negociar amb el Ministeri el retard i invertir-los en acabar l’Innova”, ha explicat Orengo, que assegura a més que quan van abandonar el consistori “l’empresa mixta tenia en els comptes corrents els diners necessaris per a acabar la infraestructura”.

Així mateix, Orengo ha lamentat aquesta decisió del govern del PP, perquè considera que amb ella Gandia perd “el projecte més important per a aconseguir que la ciutat siga una de les primeres d’Espanya en eixir de la crisi”, a més de ser una decisió que ha posat en perill les magnífiques relacions que hi havia entre la UPV i l’Ajuntament.

De fet, el propi Orengo recorda que una companya del partit de Torró, l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, “ha demostrat tenir més llums que el nostre alcalde i s’ha emportat per al seu municipi un magnífic projecte innovador i pioner al territori valencià que anava a dinamitzar les relacions i els treballs entre la Universitat i les empreses”.