Gil: “Defensem una Fira amb personalitat pròpia i no una programació de festes de Villarriba y Villabajo”

El Grup Municipal Socialista hem valorat hui la programació de Fira i Festes de 2014, que un any més hem conegut a través dels mitjans de comunicació en la seua totalitat i abans de ser anunciat en la Comissió de Cultura. La regidora Liduvina Gil ha defensat “una Fira amb personalitat pròpia, i no una programació de festes de Villarriba y Villabajo”. Gil considera que de nou “la Fira i Festes passa desapercebuda, es diluïx i es perd entre les activitats de tardor de la ciutat o del mateix departament de Cultura. A la Fira se li ha de donar la importància que mereix”.

Els Socialistes estem d’acord amb el model global de Fira, que no ha canviat i és heretat d’anteriors legislatures i amb nosaltres al govern, però defensem “més presència i protagonisme per a les associacions i col·lectius de la ciutat, de grups en valencià, de la multiculturalitat, i major entitat del que s’oferix al Parc de la Festa o alguns espectacles de carrer”.

Per a Gil, “la Fira són les festes grans de la ciutat. No pot ser que el pressupost dels dies de Fira siga el mateix que el d’una nit de concert d’estiu”. Per això no s’entén tampoc que l’Ajuntament, que atorga els espais i espectacles a partir d’una concessió pública, opte en alguns casos per una oferta de tan modesta qualitat.