Gil: “Seria vergonyós que la Federació Antipirateria denunciara l’Ajuntament de Gandia”

Una bona iniciativa, la del cinema d’estiu solidari programat per l’Ajuntament de Gandia, podria quedar qüestionada per la falta d’autorització per a l’exhibició de les pel·lícules programades. Davant la presència de pel·lícules que es van estrenar en cinema fa menys d’un any i altres de productores reticents a la projecció dels seus films en este tipus d’exhibicions populars, dubtem que l’Ajuntament de Gandia compte amb els permisos per realitzar-les.

D’una banda, l’encarregat de les projeccions ha de comptar amb permís com exhibidor. De l’altra, sol·licitar a les productores l’autorització pertinent per a projectar les pel·lícules a les seues productores. Finalment, s’ha de pagar una quantitat en concepte d’exhibició que, pel nombre de projeccions programades, fregaria els 6.500 euros.

Davent dels dubtes que presenta el cicle de Cinema d’Estiu Solidari, la regidora socialista Liduvina Gil adverteix que “una iniciativa amb finalitat solidària podria quedar entelada per la falta de previsió del govern i el nul respecte pels drets d’autor“. Alhora assenyala que “seria vergonyós que la Federació Antipirateria denunciara a l’Ajuntament de Gandia i que en lloc d’actuar de manera exemplar i respectar els drets d’autor, el govern de Torró piratejara les pel·lícules”.