Gràcies a la reducció en un 75% del deute amb proveïdors, enguany serà Nadal en totes les cases de Gandia

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha fet un balanç de la situació actual del pla de pagament a proveïdors del consistori gandià. Així, cal destacar que durant este mes de desembre s’han pagat ja a 644 proveïdors factures pendents per valor de 5,8 milions d’euros i des que l’actual Govern local va prendre possessió s’ha reduït el deute comercial un 75%.

“Pagar és una obligació del governant, pagar per un treball fet. I nosaltres som un govern honrat i de paraula. Nosaltres paguem”, ha indicat Morant. D’estes dades es pot concloure que d’un deute de 55 milions d’euros s’ha passat a 13 milions i mig, dels quals, 9 milions i mig es corresponen amb factures extrapressupostàries. D’altra banda, també este mes de desembre s’ha pagat a 600 beneficiaris d’ajudes d’emergència i la setmana que ve altres 200 rebran les ajudes.

“Gràcies a una gestió basada en la responsabilitat i el compromís amb la societat, enguany, en totes les cases de Gandia, serà Nadal perquè l’ajuntament ha pagat els proveïdors i la tranquil·litat, per fi, ha tornat a les cases. Abans, molts es veien obligats a anul·lar els seus encàrrecs, perquè no hi havien cobrat. El govern del PP d’abans, no pagava. I nosaltres, ara, hem restablert relacions amb empreses i entitats que ja no volien saber res de Gandia, pel deute que teníem amb ells”, ha assenyalat l’alcaldessa.

La confiança dels autònoms i xicotetes empreses de Gandia i la comarca amb el consistori gandià torna també a la normalitat després de quatre anys d’impagaments i promeses incomplides. “Este govern té la responsabilitat de pagar tot el que l’anterior govern va deixar de pagar i, a més, comprometre’s a pagar en temps i forma les despeses ja ocasionades per la nostra gestió”, ha destacat Morant.

D’esta manera, pagar ha estat una prioritat, malgrat que el PP quasi sempre ha votat en els plenaris en contra de les factures extrapressupostàries que ells mateixos van generar. “Els nostres inicis han sigut durs, perquè vam heretar una ciutat arruïnada econòmicament i moralment. I amb un problema afegit: la falsa realitat que va crear l’anterior executiu del Partit Popular, amb els seus macroprojectes, iniciatives de fum i el famós cost zero”, ha indicat.

I és que Morant ha recordat que quan el nou govern va iniciar el seu viatge, Gandia tenia un deute bancari de 250 milions d’euros i un deute a proveïdors de quasi 55 milions d’euros. “Ara, hem reconduït la situació amb els bancs, que ens han perdonat més de 22 milions d’euros en interessos de demora i costes judicials provocades per la irresponsabilitat de l’anterior govern del PP”, ha comentat.

L’alcaldessa de Gandia ha agraït públicament les gestions del Departament d’Hisenda que dirigeix Salvador Gregori i a la resta de departaments municipals, “que han tornat la gestió municipal al trellat i cordura que mai deuria haver abandonat”. Salvador Gregori ha assegurat que si 2015 va ser l’any de l’estabilització econòmica, amb el Pla d’Ajust, 2016 ha sigut el de la normalització, amb el primer pressupost legal. I 2017 serà el de la recuperació definitiva de les finances municipals. “A finals d’any estarem al dia del deute estructural i podrem pagar els proveïdors a 30 dies, a hores d’ara ho fem a 50’58 dies, que tampoc està gens malament”, ha conclòs Gregori.