Gregori: “El que preocupa al PP és que tenim la capacitat de mobilitzar 2,3 milions d’euros per ajudar als que més ho necessiten”

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha respost hui a les crítiques del Partit Popular sobre el destí del romanent de tresoreria de l’any passat i que mobilitzarà 2,3 milions d’euros per ajudar les famílies i els sectors afectats per la crisi provocada per la invasió d’Ucraïna per part Russa, a més d’altres quantitats per a cobrir les necessitats del consistori. L’edil socialista ha posat de manifest que “el que preocupa al PP és que tenim la capacitat de mobilitzar esta quantitat i ajudar els que més ho necessiten”.

Gregori ha desmentit que hi haja manca de diàleg amb l’oposició. “Malgrat que tenen la cara dura d’eixir en roda de premsa i nomenar-nos ‘ineptes’, a la Comissió d’Hisenda passada vam respondre durant una hora i mitja a les preguntes realitzades pel seu representant, Dani Martí. Difícilment els populars poden mantindre este argument. Per parlar d’ineptitud, per exemple, podríem parlar de la del govern del PP quan va arribar a tindre 33 milions d’euros de romanent en negatiu. Un romanent que ara és positiu”.

Pel que fa a la destinació dels 2,3 milions (700.000 euros per al Xec Consum, 500.000 euros per als sectors productius, 800.000 euros per al sector turístic; 250.000 euros per als serveis socials a més d’altres partides menors) per afrontar la situació provocada per la guerra, Gregori ha afirmat que el destí de bona part d’esta quantitat s’acordarà juntament amb els sectors afectats i els partits de l’oposició en una reunió que se celebrarà el pròxim dijous.

Quant a destinar part del romanent a pagar sentències, el responsable de les finances municipals ha recordat que una d’elles, la de les escoletes, prové d’una situació provocada per l’anterior govern del PP i que “este govern sempre defensarà els interessos de la ciutadania i negociarà perquè el cost a les arques municipals siga el mínim possible”.

Finalment, Gregori ha demanat al Partit Popular paciència. “No podem córrer sense sentit. Hem d’esperar a veure quines decisions prendrà el Govern central i l’autonòmic per a fer servir els fons restants com a complement i no duplicar ajudes als mateixos conceptes ni sectors”.