Gregori: “Gandia està entre els 30 municipis d’Espanya que més prompte paguen als autònoms “

El regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha valorat l’informe emés recentment per l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) corresponent al primer semestre d’enguany. El document constata que les cent administracions locals més importants estan abonant les seues factures als autònoms en una mitjana de 99 dies.

Però en el cas de Gandia la xifra es reduïx quasi per cinc, ja que el consistori gandià abona les seues factures en un termini de 21 dies. Davant d’estes xifres, Gregori ha reivindicat que ATA ratifique en el seu informe del primer semestre del 2020 el bon funcionament dels pagaments als autònoms que han treballat per a l’Ajuntament de Gandia amb un Període Mitjà de Pagament (PMP) molt inferior a 30 dies.

“Gandia està entre els 30 municipis que més prompte paguen als autònoms i la mitjana de pagament del nostre Ajuntament respecte a la resta d’ajuntaments de la resta d’Espanya és cinc vegades menor”, ha declarat l’edil socialista, qui ha recordat que estes xifres vénen a corroborar les dades publicades este estiu en l’informe de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) i que vénen a demostrar que Gandia paga als seus proveïdors per sota el termini que marca la llei.

Finalment, Gregori ha remarcat que tot i l’impacte que la covid-19 ha tingut en els comptes municipals, la promptitud en els pagaments és fonamental per donar la liquiditat al teixit productiu en l’economia de les empreses i autònoms.