Guillermo Barber va ocultar els informes dels funcionaris a la sindicatura de comptes i José Manuel Orengo anuncia accions legals contra el PP

El portaveu i secretari general del PSPV-PSOE en Gandia, José Manuel Orengo, ha denunciat hui públicament que el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Gandia ha ocultat intencionadament informes dels funcionaris de la casa per a la Sindicatura de Comptes amb la única finalitat de calumniar a l’anterior govern i, en concret, a l’anterior alcalde de la ciutat.

José Manuel Orengo ha explicat als mitjans de comunicació que tant el problema de les subvencions com les prescripcions de rebuts d’impostos són qüestions habituals que es donen cada any “i que estan totalment justificades i avalades per la legalitat”. En concret, Orengo ha detallat sobre el tema dels rebuts “que tots els anys, i per prudència comptable, donen com a incomptables els tècnics de la casa i no és una cosa que només passe en Gandia ni només en 2010”.

José Manuel Orengo
José Manuel Orengo

Pel que fa a les subvencions –que cal recordar que Barber no va tenir el valor ni la decència d’explicar públicament- es tracta d’una partida destinada a la banda de música de Beniopa que no es va justificar abans del 31 de desembre de 2010, “però que es va justificar de manera correcta, tal i com permet la llei, en els primers dies de gener de 2011”.

El problema i causa d’aquesta investigació està, tal i com ha explicat Orengo, en la ocultació d’un informe de l’interventor, per part de Guillermo Barber, que justificava aquests aspectes a la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana durant la realització d’un informe de control intern que va realitzar a les acaballes de 2011. En aquell moment, Barber, amb el beneplàcit de Torró, va ocultar aquesta informació i l’estudi de la Sindicatura, provocant que l’Ajuntament de Gandia no poguera al·legar aquestes qüestions.

Ara, i després que la Sindicatura advertira a l’Ajuntament el passat mes de novembre que havia d’aportar aquesta informació per les bones o per les dolentes, l’organisme autonòmic ha elevat el seu informe, com és habitual, al Tribunal de Comptes, qui ha exigit al consistori la documentació que en el seu dia no va remetre per ordre de Guillermo Barber, qui el va ocultar de manera partidista, incomplint la seua responsabilitat i la seua obligació com a regidor.

És per aquest motiu que el portaveu socialista ja ha anunciat que està plantejant una querella contra Guillermo Barber i contra Arturo Torró “per ocultació d’informació a les administracions públiques amb la única finalitat de calumniar a la meua persona”.

Una cortina de fum per a tapar la pujada d’impostos més gran de la història

Des del PSPV-PSOE de Gandia apunten a que la informació que ahir va donar el regidor d’Economia no era més que una cortina de fum per a tapar mediàticament que el govern va a aplicar per a 2013 una “bàrbara pujada d’impostos, la més gran de la història de Gandia”, ha dit José Manuel Orengo, qui ja ha anunciat que el seu partit “s’oposarà fins al final a que els gandians paguen més per a que Torró faça la seua política d’amiguismes i esdeveniments”.

Orengo ha destacat que “en els temps que corren no es pot permetre que la gent, que ja passa per moltes dificultats econòmiques, soporte una pujada brutal i generalitzada dels impostos”, i ha apuntat a retallar per altres llocs com acomiadar endollats de l’Ajuntament i de les empreses públiques, que en són més de 50, no comprar concessionaris de cotxes a amics, ni comprar per damunt del seu valor uns cinemes, ni canviar moreres per palmeres, ni malgastar en concerts i maremàgnums.

Per això, Orengo ha anunciat mobilitzacions per a tractar d’evitar aquest augment impositiu i demanarà “més austeritat a un govern que està pagant els seus capricis cobrant més impostos i més taxes als gandians”.