Hem abandonat la comissió del contracte energètic per la seua opacitat i manca de formalisme

Tant el Grup Municipal Socialista, com el Grup Municipal Bloc-Compromís, hem abandonat hui la comissió per a l’estudi sobre el procés de licitació del contracte d’eficiència energètica, davant la seua opacitat i manca de formalisme. “Açò no és el que havíem demanat. Després del paripé de comissió que ha muntat l’alcalde Torró, encara eixim amb més dubtes i moltes més sospites”, sosté el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell.

Per tal motiu, els Socialistes exigim la convocatòria formal d’una Junta de Portaveus, on es puga analitzar el paper que ha pogut tindre l’empresari detingut per la trama corrupta de l’Operació Púnica, Alejandro de Pedro Llorca, com a possible intermediari en el contracte d’electricitat de l’Ajuntament de Gandia. A més, sol·licitem que esta comissió siga pública.

“Al comprovar que tan sols una empresa ha optat a un suculent contracte de 38 milions amb un període de 15 anys, considerem que alguna cosa s’ha fet malament”, apunta Mascarell.

Els Socialistes demanem que s’aporten tots els contractes i factures de les empreses Eico Online Reputation Management i Madiva Editorial y Publicidad, que estiguen relacionats amb l’Ajuntament de Gandia i la seua empresa pública IPG.

També sol·licitem que el PP de Gandia o Arturo Torró acredite els pagaments efectuats a Eico o altres empreses administrades pel detingut De Pedro, pels treballs fets en la campanya de les eleccions municipals de 2011, així com que s’aporten proves de la relació laboral o empresarial d’Alejandro de Pedro Llorca amb l’Ajuntament de Gandia, abans de l’arribada del PP al Govern local.

Torró denega l’accés a les factures de les empreses d’Alejandro de Pedro

D’altra banda, l’alcalde de Gandia, Arturo Torró, ha denegat hui al Grup Municipal Socialista, mitjançant un decret, l’accés a l’expedient de contractació i de totes les factures emeses per les empreses Eico i Madiva —que estan sent investigades per l’Operació Púnica—, tant a l’Ajuntament com a l’empresa pública IPG, durant els anys 2011, 2012, 2013 i 2014.