Hem acudit al jutge per a conèixer què han facturat a Gandia les empreses implicades en el ‘Cas Púnica’

Davant les reiterades negatives del Govern local del PP i, atès que la Comissió d’Investigació sobre el ‘Cas Púnica’ impulsada pels grups polítics de l’oposició no ha donat els seus fruits —sense poder accedir al muntant total de factures emeses a l’Ajuntament de Gandia per les empreses de l’empresonat per presumpta corrupció Alejandro de Pedro— el Grup Municipal Socialista s’ha vist obligat a acudir al Jutjat del Contenciós-administratiu de València.

“Els Socialistes hem iniciat un nou procediment judicial amb l’objecte de fer valdre el dret que tenen tots els regidors a la informació pública i conèixer exactament què han facturat a l’Ajuntament de Gandia les empreses implicades en el Cas Púnica”, ha assenyalat el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell.

Cal destacar que, en un principi, el Govern local del PP només va admetre contractes amb Eico Online Reputation Management quan va eixir a la llum l’Operació Púnica, mentre que en la Comissió d’Investigació va arribar a mostrar dues factures de Madiva Editorial y Publicidad —l’altra empresa d’Alejandro de Pedro—, amb la qual cosa s’ha estat ocultant informació.

Els Socialistes hem remès al jutge de l’Audiència Nacional Eloy Velasco —que instrueix el ‘Cas Púnica’— les poques factures que obren en el nostre poder relacionades amb les empreses de l’empresari empresonat De Pedro. “Existeix una major implicació en la xarxa corrupta Púnica de la que es va admetre al principi per part de l’alcalde Torró”, ha asseverat Mascarell, qui posa l’accent que “en l’Ajuntament de Gandia cap funcionari municipal coneixia a Alejandro de Pedro”.

Tanmateix, és sospitós que hi hagen factures continuades pel mateix concepte —”posicionament web”— i també que les factures d’Eico i Madiva coincidisquen en la quantitat —aproximadament 1.200 euros— malgrat referir-se a conceptes diferents.

Des del Grup Municipal Socialista entenem que va haver-hi un acord del Govern local del PP per a pagar-li a l’empresari empresonat De Pedro tots els mesos, a canvi de res. Per açò, exigim que la Comissió d’Investigació sobre la ‘xarxa Púnica’ a Gandia continue.

Un altre dels punts foscos és l’absència d’un procediment de contractació, ja que en la signatura amb Alejandro de Pedro no va haver-hi ni publicitat, ni concurrència pública, ni comparativa de preus. “Com a mínim hi ha 15 factures pagades a Eico i Madiva, més les que ens puguen haver ocultat”, ha conclòs Mascarell, qui retrau l’actitud del Govern local del PP de donar verbalment i de forma contradictòria una informació sobre les factures de les quals no han deixat traure còpia.