Hem solucionat el problema de l’aigua potable sense haver de pujar el rebut als gandians

El portaveu del Grup Municipal Socialista, José Manuel Prieto, ha valorat la resolució del contracte de l’aigua potable de Gandia, com a “un acord  de calat que ha posat fi a un dels grans problemes que tenia la nostra ciutat. Així, Gandia, des de hui, té un problema menys”. Prieto ha destacat que “s’ha solucionat el problema de l’aigua potable, sense haver de pujar el seu rebut a la ciutadania. D’esta manera, hem negociat amb la mercantil Aguas de Valencia perquè els gandians no noten en la seua butxaca una altra pujada impositiva”.

Esta resolució significa que, tal i com assenyala l’informe aprovat hui en la Junta de Govern, el cànon de la contractista no és, en cap cas, una quantitat a tornar o amortitzar. A més, es deixarà sense efecte el deute de 96 milions d’euros (revocant l’acord que va realitzar l’anterior govern del PP), per considerar-lo impossible d’executar i perquè podria ser lesiu per als interessos econòmics de Gandia. D’altra banda, se li dóna estabilitat i seguretat jurídica a un servei que és essencial per a la ciutadania.

Per al Grup Socialista, el més important de la resolució és que esta no es vegera traduïda en un increment del rebut de l’aigua potable per als gandians, “en un moment on el Govern local considera que ja se li han demanat massa esforços a la ciutadania per a pagar motxilles heretades de l’anterior govern del PP i quan encara estem vivint una llarga crisi econòmica”.

“Es tracta d’una resolució valenta i d’un acord que ha sigut molt dur d’aconseguir perquè en tot moment l’empresa tenia la paella pel mànec. I és que ens resistíem a haver de pujar el rebut de l’aigua”, ha remarcat Prieto.

El Grup Socialista considera que està governant per a gestionar el present i solucionar els problemes que afecten el present i al futur de la ciutadania. Per això, els socialistes defensem esta solució, que no només és l’única que podíem portar a terme, però “és la millor solució possible perquè garantix que els gandians no paguen ni un euro més en els seus rebuts de l’aigua”.

“Tot i entendre les crítiques que poden haver-hi referents a les gestions que es van fer en el passat, sincerament creguem que ara mateix, els que tenim la responsabilitat de governar el present, tenim el deure i l’obligació de, en nom de Gandia, fer el millor per al present i per al futur de la nostra ciutat i els gandians”, ha assenyalat el portaveu socialista.