Huit de les entrades de Gandia compten amb senyals per advertir que és una ‘Ciutat 30’

El regidor de Trànsit i Mobilitat, Nacho ArnaU, acompanyat per Pep Martínez EspasA, comissari Principal Cap de la Policia Local, l’intendent de la Policia Local de Gandia, Salvador Morant; i l’inspector Marcos Miñana, ha anunciat una nova iniciativa per a concienciar a la ciutadania de l’importància de complir una norma que ve marcada per el reial decret 970/2020 que canvia les limitacions de velocitat establertes a l’article 50.

D’esta manera, les vies de plataformes úniques, abans 20 km/h, i les vies amb un únic carril per sentit de circulació, abans 50 km/h, passaran a ser de 30 km/h. Queden exclosos ‘La Morada’ (10 km/h) i les vies amb dos o més carrils per sentit de circulació (50 km/h). Per a recordar este canvi, des de hui, huit de les entrades a la ciutat compten amb senyals on s’advertirà que Gandia és una ‘Ciutat 30’.

“El que aconseguim amb esta ‘Ciutat 30’ és una disminució de la contaminació, tant acústica com atmosfèrica, i un augment de la seguretat de tots”, ha explicat Arnau. A més, ha afegit que “és un avanç i no podíem quedar-nos enrere d’altres ciutats i de la línia que ve marcada des d’Europa”.

El regidor socialista també ha remarcat que “hem d’aconseguir que els conductors d’un vehicle motoritzat respecten aquells conductors de vehicles no motoritzats per a conviure tots en la ciutat. A banda, s’aconseguix un trànsit més calmat”.