Igualtat anuncia la primera edició de la iniciativa ‘Café amb amigues’

La regidora d’Igualtat, Diversitat i LGTBI, Maribel Codina, i l’artista drag La Sanguinelli (Josep Soldevila), han presentat hui la primera edició de la iniciativa “Cafè amb amigues”. Es tracta d’una sèrie de ponències que tindran lloc als jardins de la Casa de la Marquesa demà, dijous 8 de febrer, a partir de les 17 hores. “Hem volgut celebrar l’esdeveniment esta data perquè creiem que no cal que siga 8 de març. Les dones existim tot l’any i hem d’anar sempre amb la veu per davant perquè no ens aturen i puguem estar a tot arreu”, ha assenyalat Soldevila.

L’entrada serà gratuïta i d’accés lliure per a tot el públic, que podrà escoltar les oradores explicar la seua experiència lluitant contra la violència de gènere i participant en el moviment feminista des de l’àmbit familiar i laboral.

L’esdeveniment començarà amb la ponència de Pura Miret, que fa trenta-cinc anys que és al món de l’ensenyament i parlarà sobre com ha canviat l’educació en l’àmbit de la igualtat al llarg de la seua trajectòria professional.

La segona convidada serà Núria Miret, professora i directora del Col·legi i Centre d’Acció Educativa Singular del Real de Gandia, Nuestra Señora del Amparo. Finalment, també es comptarà amb la presència de la mestra d’anglés al programa PPVV als EUA, Isabel León.

En acabar, les persones assistents participaran en una activitat on podran posar els pensaments que tinguen sobre la lluita per la igualtat de gènere en un post-it. Les notes que cadascú haja deixat serviran per a formar un cor que, una vegada emmarcat, s’enviarà al Departament d’Igualtat de l’ajuntament.

Finalment, l’edil ha comentat que, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la xiqueta en la Ciència, que serà aquest diumenge 11 de març, el seu departament ha organitzat diverses conferències a diferents col·legis de la ciutat.

Estes seran impartides per la química gandiana Melani Sánchez Garcia, que està especialitzada en Intel·ligència Artificial i, durant un temps, va treballar a la Universitat de Santa Bárbara (California). Actualment, està treballant a València i s’ha ofert a col·laborar amb la causa perquè les xiquetes “vegen que poden escollir la carrera que vullguen independentment de si esta forma part, o no, de l’àmbit científic”.