Impuls al patrimoni i la mobilitat sostenible de Gandia

Gandia, 10 de setembre 2018.- El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, acompanya de l’edil de Trànsit i Mobilitat, Àngels Pérez i el coordinador d’Urbanisme, Vicent Mascarell, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal d’informar dels principals assumptes tractats a la Junta de Govern Local i que afecten els seus departaments.

Així, en primer lloc s’hi ha comunitat l’aprovació per part de la Generalitat d’una sèrie de projectes municipals de caràcter patrimonial i de mobilitat sostenible, cofinançats a través dels fons europeus FEDER.

 

Visites al Morabit

Està prevista una inversió de 100.000 € (l’Ajuntament assumeix el 50%) per a la segona fase de recuperació de l’emblemàtic espai (fa 10 anys es va adquirir i s’hi van fer treballs de consolidació). Amb aquesta inversió es pretén fer visitable per a la ciutadania, millorant l’accés i amb un projecte expositiu. El model serà semblant al dels refugis de la Guerra Civil.

 

Castell de Bairen

La Generalitat invertirà 400.000 €, a través dels Fons FEDER, i l’Ajuntament es farà càrrec d’altres 400.000 €, per als treballs de restauració del castell de Bairen, que contemplen la recreació de la planta original i la construcció de la passarel·la per a vianants, bicis i fauna, que connectarà la fortificació amb els Ullals de la Marjal de Gandia, a través del polígon Alcodar.

 

Nous carrils bicis

També a través dels fons FEDER està previst que isquen a licitació durant les pròximes setmanes una sèrie d’actuacions als carrils bicis que amplien, milloren i venen a tancar diferents anelles ciclistes de la ciutat, com les del Centre Històric i el Grau. La inversió total és de 180.000 €, dels quals l’Ajuntament assumeix el 50%. Així, es construiran dos carrils bicis (un d’anada i altre de tornada), a través de l’avinguda Blasco Ibáñez, connectant l’Avinguda del Grau amb els centres comercials i el riu.

Al Grau es pretén donar solució al problema per als vianants i ciclistes que representa que circule el carril bici a l’avinguda la Pau per les voreres, sobretot als trams més estrets o als accessos, per exemple, a l’església de Sant Nicolau. La intenció, tal i com ja s’ha informat en Junta de Districte, és desplaçar-lo a la calçada on transcorrerà de forma reversible (amb les dos direccions) des de la plaça de la Marina fins al Club Nàutic. L’Ajuntament estudia també dues propostes per al carrer Goleta i se decidirà la idoneïtat amb l’informe de la Policia Local. També es millorarà i completarà el tram del passeig Rosa dels Vents.

 

Finalment, Mascarell ha informat d’altres inversions, en aquest cas finançades al 100% per la Diputació de València a través del pla SOM i les ajudes per a la realització d’Inversions Financerament Sostenibles.

A través del SOM es dóna resposta a xicotetes reivindicacions:

  • Adquisició i instal·lació d’aire condicionat als centres socials de Marxuquera i Santa Anna, al Casal Jove, al col·legi Botànic Cavanilles i a l’escoleta de Santa Anna. 33.000 €
  • Adquisició de mobiliari per a l’Escola de Música de Beniopa (cadires, taules, armaris, prestatgeries, pupitres, connexions a internet, pissarra electrònica). 30.000 €
  • Creació de zones d’ombra amb lones microperforades en l’àrea de jocs infantils i substitució dels jocs deteriorats a la plaça rei en Jaume I. 30.000 €
  • Substitució de jocs infantils deteriorats i col·locació de sòl de cautxú a la plaça Bennàcer. 12.000 €
  • Adquisició de 2 equips de so i de 7 tablets per al foment de la participació ciutadana. 4.000 €.
  • Construcció d’un paeller a Marxuquera adaptat a la nova normativa contra incendis. 35.000 €
  • Rehabilitació integral Oficina de Turisme de Gandia. 171.527’97 €.

 

A través d’Inversions Financerament Sostenibles s’escometrà la remodelació del parc Ausiàs March (zona central: paviment, jardí…) i la reparació dels banys públics i dependències de la caseta del parc. L’ens provincial hi invertirà 385.276’32 €.