Increment de la presència policial a Gandia per a evitar aglomeracions en Nadal

El regidor de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, el cap de la Policia Local de Gandia, Marc Cuesta, i Ricardo González, màxim responsable de la Comissaria de la Policia Nacional a Gandia, han informat del dispositiu de seguretat que es posarà en marxa amb motiu de les festes nadalenques i que va ser abordat esta setmana a la Junta Local de Seguretat que es va realitzar de forma telemàtica i que va estar presidida per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Rafael Rubio. Durant la reunió es va realitzar un balanç de l’activitat que s’està duent a terme per garantir el compliment de les mesures imposades per l’autoritat sanitària i es van analitzar els resultats obtinguts durant la campanya d’estiu.

Sobre el dispositiu de Nadal, Arnau va destacar que es farà especial incidència a la zona centre de la ciutat. “Entenem que en esta zona hi haurà més concentració de persones pel que incidirem en el control del distanciament, el compliment dels aforaments, les normes que marquen des de Sanitat i els horaris”, va explicar l’edil socialista, qui ha informat que a la zona centre hi haurà una patrulla destinada de manera fixa i que este dispositiu s’incrementarà durant les vesprades. A este dispositiu s’unirà el que posarà en marxa la Policia Nacional.

El regidor de Seguretat Ciutadana també ha destacat que hi haurà reunions diàries entre els responsables de servei per coordinar les intervencions i abordar les problemàtiques que puguen sorgir. “Entenem que per les limitacions, les reunions de Nadal modificaran el seu horari per la qual cosa anem a augmentar el control en la franja horària que va de les 14 a les 21 hores com també farà la Policia Nacional”. Pel que fa a les reunions en domicilis, les patrulles disposaran de sonòmetres per evitar molèsties als veïns i vigilaran que no es produïsquen aglomeracions en habitatges. Una altra de les línies d’actuació serà realitzada per la unitat canina que vigilarà especialment els parcs en els torns de tarda i nit.

Pel que fa a la violència de gènere, s’ha constatat que a causa del confinament s’ha produït un descens en les denúncies que no es correspon amb l’augment de les telefonades al departament d’Igualtat. En este àmbit també es va abordar la campanya posada en marxa juntament amb els taxistes i autobusos i que ha tingut molt bona acollida.

Marc Cuesta, ha informat que el dispositiu de la Policia Local estarà format per 45 agents de manera diària que es repartiran en 19 en el torn de matí, 16 en el torn de vesprada i 10 en el torn de nit. Este desplegament es veurà reforçat els dies 24 i 31 de desembre. “Augmentarem la nostra presència en totes les barriades i a les zones comercials durant les vesprades on els agents patrullaran a peu”.

Ricardo González, va destacar que el dispositiu posat en marxa per part de la Policia Nacional està dirigit a prevenir possibles delictes en zones comercials. “Enguany el dispositiu serà flexible, ja que hem d’adaptar-nos a les normatives sanitàries per complir les diferents disposicions que ens vinguen dictades des de les diferents administracions”. En el cas de la Policia Nacional, el dispositiu té una primera part que es perllonga fins a l’11 de desembre on a més de vigilar el compliment de la llei, s’ha treballat amb col·lectius veïnals i empreses de seguretat privada per analitzar les necessitats existents. Una vegada finalitzada la fase prèvia, s’inicia la fase operativa on s’intensifiquen les mesures i incrementa el control en les dates clau com el 24 i 31 de desembre i el 5 de gener i, diàriament, a la franja horària que va des de les 12 del matí fins a les 10 de la nit. González ha informat que els relleus de les patrulles es realitzaran “in situ” per evitar buits en el dispositiu i que es controlaran també els desplaçaments en les estacions de RENFE i d’autobusos.

També es va abordar la problemàtica que fa referència a la campanya citrícola. En este sentit s’ha informat que s’ha detectat un increment de robatoris en determinats productes mentre que en el cas de la taronja, la incidència es mantenen en xifres d’altres campanyes. En este sentit, Arnau ha informat que el dron de la Policia Local serà utilitzat per controlar les zones on s’han detectat robatoris.