Inma Rodríguez: “Prieto deixa per a Corea una herència molt fructífera, tot el contrari de l’herència enverinada que li va deixar el PP”

La presidenta de la Junta de Districte de Corea, Inma Rodríguez, ha respost hui a les crítiques efectuades pel PP a través de la seua representant Cristina Moreno, afirmant que “l’herència que he rebut de l’anterior president de la Junta de Districte i actual alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, és una herència molt fructífera, productiva i eficaç, al contrari de l’herència enverinada que li va deixar a ell el Partit Popular fa sis anys: amb un solar tot ple de clots i fang en l’actual pàrquing asfaltat i il·luminat del Gregori Mayans, una inacabada plaça del Jardinet que després es va haver de millorar i reformar en diverses ocasions o el projecte d’un pàrquing en altura que només existia en imatges virtuals en la imaginació i somnis dels populars, per posar tan sols alguns exemples”.

Respecte a la suposada “falta de manteniment” del districte, Rodríguez indica que “Cristina Moreno només se centra en detalls i xicotetes actuacions les quals es resoldran en breu, però no parla de les vora 500 actuacions referents a Serveis Bàsics o Parcs i Jardins que s’han portat a terme al barri de Corea durant els últims mesos. Per això, no s’hauria de centrar tan sols en les que falten”. Al respecte, ha manifestat que “tant esta presidenta de la Junta de Districte que només porta cent dies en el càrrec, com els tècnics municipals, ens personem contínuament a la barriada per a comprovar sobre el terreny les incidències que té. D’aquesta manera, li recomane a la senyora Cristina Moreno que acudisca més al barri i no sols a les reunions de la Junta de Districte, que xafe més les voreres i així se n’adonarà que cada dia hi ha molts avisos que es fan a l’Ajuntament, els quals es resolen en poc temps”.

Pel que fa al solar on abans s’ubicaven els barracons del col·legi Cervantes, Rodríguez ha apuntat que “Cristina Moreno és perfectament coneixedora de la situació que es viu i una altra cosa és que vulga fer creure que no ho sap”. Cal recordar que en la part del solar que recau a l’Escola Oficial d’Idiomes sent president de la Junta de Districte José Manuel Prieto ja es va actuar i habilitar com a pàrquing públic i gratuït, posant a disposició dels veïns més de setanta places d’aparcament. En l’altra part del solar, que dóna a la caserna de la Guàrdia Civil, no s’han eliminat les bases d’obra dels barracons perquè allí està previst que a finals d’any-principis de 2022 s’ubiquen les aules prefabricades de l’IES Tirant lo Blanc. I, quan ja no estiguen eixes aules, es condicionarà i s’arreglarà per a destinar-lo com a pàrquing per al veïnat. “Així, fer allí una actuació en aquests moments, seria tirar els diners”, ha explicat Rodríguez.

La presidenta de la Junta de Districte ha assenyalat “que sabem que sempre hi ha coses pendents i, per això, continuarem treballant juntament amb els veïns amb un futur esperançador per a fer-les realitat, com ara les actuacions del pla de vials que es desenvoluparan en els pròxims dies al carrer Cardenal Cisneros, en el tram comprés entre Magistrat Català-Poeta Llorente, o la imminent renovació estètica de la façana de l’antiga fàbrica La Masía”.

La presidenta de la Junta de Corea també ha fet referència a l’ARRUR que ja està aprovat i dotat amb més de 4 milions d’euros, una de les majors inversions que es duran a terme al barri en les últimes legislatures. Un projecte que no només actua als carrers sinó que se centra en l’interior dels habitatges en una barriada que compta amb el nombre més gran d’habitatges de més de cinquanta anys. La part de l’ARRUR que actua sobre la trama pública se centrarà en l’eix entre la plaça de l’Estació, el carrer Perú i els seus adjacents, així com la zona de les Cases dels Ferroviaris.