IPG també suspèn el pagament a entitats bancàries en 2013

El govern de la majoria absoluta del PP de Gandia ha encetat hui una nova polèmica durant la celebració del consell d’administració de l’empresa pública Iniciatives Públiques de Gandia. I és que els populars, amb els vots favorables dels seus consellers, han aprovat hui uns pressupostos per a 2013 que ni tan se val contemplen el pagament de deute a entitats bancàries, incorrent en una greu irresponsabilitat i provocant que, tal i com vénen denunciant els socialistes, Torró no paga ni a bancs ni a proveïdors malgrat que no deixa de pujar impostos i taxes.

Aquesta és la denúncia que ha realitzat el portaveu socialista i membre del consell d’administració d’IPG, José Manuel Orengo, qui no ha dubtat en qualificar els pressupostos de “falsos i irreals”. I és que el fet de no incloure ni un euro per a pagament a entitats bancàries no és l’únic punt destacable. Així, Orengo ha denunciat que tampoc es destina ni un euro a inversions reals de projectes de Gandia.

Una situació que contrasta curiosa i irònicament en el fet que la major part del pressupost (uns 914.000 euros) són per a pagar nòmines de les desenes d’endollats que Torró té contractats a les empreses públiques. Per això, Orengo es pregunta “quina feina van a fer unes persones que cobraran vora un milió d’euros si IPG no té feina, atesos a que no va a realitzar-se ni un euro d’inversió en la ciutat”.

A més, l’altra gran part del pressupost aprovat per a 2013 es destinarà al capítol 2, que contempla les despeses en béns corrents i serveis, el que pot suposar, i així ho sospiten els socialistes, el pagament de nòmines a altres enxufats externs a les empreses públiques. De manera que sembla que la única raó de ser de la mercantil és, per a Torró, la contractació a dit de persones afins.

Les protestes de José Manuel Orengo han tornat a anar més lluny. I és que el portaveu socialista torna a denunciar la ocultació de documentació “que he sol·licitat en reiterades ocasions i a la que tenim dret a accedir els membres del consell d’administració”. Així, a més de negar l’accés a la documentació, els membres del govern del PP tampoc han sabut respondre a algunes de les qüestions plantejades per Orengo durant la reunió.

Entre aquestes preguntes, Orengo destaca el fet que no li han sabut assegurar què li ha costat als gandians l’informe del gabinet d’advocats Uría Menéndez per a la denúncia de l’edifici Innova, així com l’auditoria que han utilitzat com a base per a la mateixa. I és que Torró hui s’ha desdit de les seues pròpies declaracions i ha assegurat que l’encomana d’aquests dos informes no es va realitzar amb cap concurs públic com va dir en el seu dia.

Per últim, José Manuel Orengo també ha explicat que ha votat en contra del nomenament com a nou gerent de l’empresa pública de Gonzalo Morant, i li ha dit al ja ex gerent, Daniel Furió, que “el millor que ha fet per a la seua salut és anar-se’n i no seguir amb el joc que Torró ha imposat per a l’empresa pública”.

Més novetats sobre l’edifici Innova

Durant la celebració del consell d’administració, i a preguntes de José Manuel Orengo, s’ha pogut saber que, a hores d’ara, el govern de la ciutat no ha rescindit el contracte amb l’empresa constructora de l’edifici Innova, Clásica, a la que sí que se li han pagat les certificacions d’obres pendents. Però un any i mig després de la paralització de l’edifici, el contracte signat per l’anterior govern segueix vigent, malgrat que Torró ja ha portat el cas a la Fiscalia.