J. M. Orengo: “Les obres inacabades de l’Hospital de Gandia són la vergonya del PP i de Torró”

El portaveu del grup municipal socialista en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha assegurat hui que les obres inacabades del nou hospital de la ciutat “són la vergonya del PP i d’Arturo Torró”, ja que es tracta d’una infraestructura realment necessària per a la ciutat que ara es troba “empantanada per culpa d’una Generalitat que posa excuses i d’un alcalde que no reivindica les necessitats dels seus ciutadans”.

En aquest sentit, Orengo ha explicat que els ciutadans de Gandia “ja estan cansats de les excuses i els retards” en la construcció del nou hospital i d’una Generalitat Valenciana “que s’afana per acabar aeroports sense avions però no es preocupa per deixar empantanades les obres d’un nou centre hospitalari per a la ciutat de Gandia”.

A més, els socialistes han recordat que l’any passat Arturo Torró va assegurar que l’Hospital de Gandia estaria en funcionament en el mes d’octubre de 2012, encara que segons ha denunciat Orengo “a dia de hui, i mesos després de la data de inauguració promesa, l’única cosa que ha aconseguit Torró ha sigut que des de la Generalitat li donen llargues”.

De fet, el passat mes de gener els ciutadans de Gandia van conèixer la decisió de la Conselleria de Sanitat de transferir els diners destinats a les obres de l’hospital de Gandia a despeses de funcionament d’altres centres de salut de la Comunitat Valenciana. En total, 45,3 milions d’euros que estaven destinats a la construcció dels hospitals de Gandia i Lliria.

Segons el parer del portaveu dels socialistes, el “desinterès” que mostra el Govern valencià a l’hora de reprendre les obres i acabar l’Hospital de Gandia demostra una vegada més “el nul pes polític dins del Partit Popular d’un alcalde que està ofegat en els seus problemes”, la qual cosa té com a conseqüència directa “que Gandia continue sense tenir un nou hospital”.

Finalment, Orengo ha lamentat que la construcció del nou Hospital de Gandia “se sumisca a la quantitat de projectes que la Generalitat Valenciana ha deixat de pagar, ha frenat o ha deixat empantanats en la ciutat de Gandia”, com ha sigut també el cas de la construcció del nou Palau de Justícia.