Ja estan obertes les inscripcions per al XXI KM Vertical Gandia que tindrà lloc el pròxim 15 de gener

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada pel president del Club Alpí Gandia, Miguel Cebrián, ha presentat la XXI edició del KM Vertical Gandia. Esta cursa i marxa a peu per la muntanya tindrà lloc el pròxim 15 de gener de 2023 a partir de les 8.45 hores amb eixida al carrer Parpalló (al costat del barranc de Beniopa) i meta al cim del Mondúver. “Vull agrair al Club Alpí per portar una prova tan atractiva que a més situa Gandia en el mapa», ha expressat Morant. L’edil socialista ha explicat que seguiran amb la línia de respecte al medi ambient «fugint del plàstic i assenyalant en el recorregut on estan els tres punts d’avituallament».

Com la resta d’anys hi haurà dues modalitats: corredors, amb una distància de 12,7 km i caminants, aquesta d’11,5 km. En el primer cas seran séniors i veterans i en el cas dels segons la categoria serà única. “L’opció de corredors tindrà 1.200 metres de desnivell, el que farà que siga una carrera explosiva. Els caminants tindran un recorregut més amable, encara que el desnivell serà d’uns 1.000 metres també», ha explicat Cebrián.

Pel que fa als premis, en ambdues modalitats i categories s’atorgaran als tres primers classificats. A més, també es repartirà premi als tres primers absoluts de Gandia, Barx i Xeresa.

Quant a les inscripcions, es dividiran en dos terminis: 18 euros fins a l’1 de gener de 2023 i 20 euros a partir del 2 de gener. El 12 de gener, tres dies abans de l’inici de la prova, es tancaran totes les inscripcions. Cal dir que en la modalitat de caminant, el preu per a menors de 18 anys (inclusivament) serà de 15 euros amb autorització paterna obligatòria. “Hem baixat el nivell d’inscrits per complir amb la normativa de Conselleria. Enguany esperem uns 1.000 corredors», ha afegit el president del Club Alpí Gandia.

Els corredors disposaran de guarda-roba a l’eixida i també de zones d’avituallament. Les eixides, en funció del temps, es faran des de tres caixons diferents en el cas dels corredors i des de dos caixons distints en el que respecta als caminants.

El lliurament de dorsals es realitzarà al Centre Comercial Plaza Mayor Gandia en els següents horaris: divendres 13, de 16.00 a 21.00 h i dissabte 14, de 10.00 a 14.00 h. i de 16.00 a 21.30 h. El mateix dia de la prova, la recollida de dorsals es podrà fer al carrer Parpalló (al costat del Barranc de Beniopa) a partir de les 6.30 h i fins 30 minuts abans del començament de la prova.

Un any més es continuarà col·laborant amb la Fundació In amb l’euro solidari. Tot aquell qui vullga podrà donar un euro més a la seua inscripció que anirà a la lluita contra el càncer.

A la web crono4esports.es està disponible tota la informació.