Jesús García: L’abandó del Teatre Serrano és la demostració de la nefasta política cultural del PP

El regidor socialista Jesús García ha denunciat hui que el tancament i abandó del Teatre Serrano de Gandia és “una de les conseqüències de la nefasta política del PP de Gandia, que ha deixat morir a poc a poc el Serrano fins a tancar-ho i deixar sense programació un dels espais culturals més emblemàtics de la ciutat”.

Jesús García i Liduvina Gil
Jesús García i Liduvina Gil

García ha destacat que als ciutadans de Gandia “no els valen ja les excuses de Vicent Gregori i del PP”, perquè cada vegada que tanquen un servei públic miren cap al passat per a tirar la culpa i anuncien millores en el futur.

No obstant açò, ha explicat, la realitat és que ara mateix els gandians no tenen ni Teatre Serrano (amb programació teatral, musical i cinematogràfica) ni altres serveis públics que també estan paralitzats com el servei públic de bicicletes LaBici o Gandia Televisió. Per açò, el socialista ha denunciat que el Teatre Serrano està hui tancat “per la desídia i la falta de previsió del PP i de Vicent Gregori”.

En aquest sentit, ha assenyalat que a l’anterior empresa responsable se li va comunicar que deixava la gestió fa ja un any, al desembre de2011. Aaquella empresa se li acabava l’adjudicació al setembre i en lloc de renovar-la un any més, com s’havia fet fins aleshores, es va fer una renovació de tres mesos per a preparar una nova adjudicació.

“Un any després, no tenim cap notícia ni del plec de condicions, ni del concurs, ni de l’adjudicació, i el teatre està tancat”, ha lamentat García, que ha recordat que un exemple de l’abandó del Serrano és que ni el director del teatre està ja físicament situat en les seues oficines.

Un altre exemple és que per primera vegada en dècades el Cinepot de Gandia no oferirà hui als seus seguidors la tradicional pel·lícula dels dimarts perquè ha interromput la seua programació de manera indefinida. Segons García, una altra mostra més que el Govern del PP “va decidir des del primer moment deixar morir a poc a poc el Teatre Serrano”.

García ha destacat que el teatre “està tancat perquè el PP vol”, ja que el govern podria haver contractat a gent de forma puntual per als espectacles fins que es resolga l’adjudicació a una nova empresa, una mesura similar a la qual es va prendre amb les instal·lacions esportives del Grau de Gandia.

“Al PP se li omple la boca parlant de cultura”, ha explicat el socialista, que ha afirmat que en realitat els populars “han anat destruint la identitat cultural de la nostra ciutat a força de deixar morir propostes com la del Serrano, la televisió pública o la UPI mentre han apostat per Gandia Shore i la festa nocturna”.

Finalment, Jesús García ha assenyalat que els socialistes continuen esperant la informació referent a la futura adjudicació de la gestió del Teatre Serrano, i ha explicat que sembla que encara hauran d’esperar una mica més perquè totes les comissions convocades per a aquesta setmana, inclosa la de Cultura, han sigut eliminades.