Jordi Ortiz presenta en l’Espai de les Idees del PSPV de Gandia el seu llibre sobre Pedro Zerolo

L’Espai de les Idees del PSPV de Gandia va acollir la presentació del llibre ‘Pedro Zerolo. Una lucha por la igualdad’ del jove escriptor d’Alcoi Jordi Ortiz. En este llibre es porta a terme un anàlisi sobre la vida i la trajectòria del socialista i activista social Pedro Zerolo i les claus a l’hora d’aconseguir que la lluita pel reconeixement de la diversitat arribara a les institucions i fóra recolzada per una gran part de la ciutadania. Els assistents a l’acte van tindre l’oportunitat de contemplar en primícia el documental audiovisual sobre la figura de Pedro Zerolo realitzat pel també alcoià Jordi Doménech, el qual encara no s’ha estrenat oficialment.

L’acte el va obrir l’alcaldessa de Gandia i secretària general del PSPV de la ciutat, Diana Morant, qui va destacar que “Pedro Zerolo és eixe espill on ens mirem i que reafirma que la política naix de l’activisme social. Els partits ens hem d’alimentar de les idees, les inquietuds i els somnis de la ciutadania, per a donar-li l’oportunitat que utilitze l’instrument de la política per a transformar la societat”.

Morant també va recordar que el PSOE, durant la primera legislatura de Zapatero com a president del Govern, va saber convertir la lluita pel matrimoni igualitari en llei. “Hui en dia continua sense tindre alternativa esta llei i moltes conquestes en drets són inqüestionables. No obstant això, ara han aparegut els discursos de la dreta i la ultradreta que apunten a una involució de la nostra societat que ens retorna a fa quaranta anys”, va dir.

La candidata socialista a l’alcaldia va assenyalar que “la nostra ciutat porta molts anys treballant per la igualtat en la mateixa línia que Pedro Zerolo. Esperem tindre referents com ell, que s’involucren en política com a instrument perquè progressem i la societat siga cada vegada millor”.

3

Per la seua banda, el coordinador del Comité Electoral del PSPV de Gandia, José Manuel Prieto, va apuntar que “les conquestes socials de Zapatero no són irreversibles. Tot el que s’ha aconseguit en drets està en joc en estes eleccions, i ho estan qüestionant les tres dretes unides”.

Prieto va posar l’exemple de Gandia durant la legislatura 2011-2015, quan la ciutat abans era un model de progrés i el PP de Torró ho va desfer tot. “No hi ha drets conquerits per a sempre. Si no els parem i els combatem, haurem fracassat com a societat”, va indicar Prieto, qui va advertir que en estos moments les tres dretes pretenen tornar amb força. “Tan sols hem de mirar el cas d’Andalusia on, si resten, després s’ajunten”, va matissar.

Presentació 'Pedro Zerolo. Una lucha por la igualdad'.2

Per últim, Jordi Ortiz, que també és secretari d’Estratègia, Anàlisi, Idees i Programes de Joves Socialistes del País Valencià, es va congratular que el PSOE té la fortuna de comptar amb referents com Pedro Zerolo, de qui “hem de continuar aprenent del seu llegat”. Respecte a les pròximes eleccions generals, Ortiz va posar en solfa en “hem de triar entre eixa Espanya de les conviccions i els valors democràtics i l’altra Espanya, la dels prejudicis i la que res vol canviar”. Cal destacar que Jordi Ortiz s’ha valgut en el seu llibre d’entrevistes a diversos líders de la política nacional, com ara Cándido Méndez, Carla Antonelli i, fins i tot, José Luis Rodríguez Zapatero.

Ortiz va comentar que en la seua obra ha posat en valor a Pedro Zerolo pel seu gran treball que va fer en favor de la conscienciació social. “Zerolo té molts homenatges en forma d’eixes lleis, d’eixes mesures en favor de la igualtat que han implantat Diana Morant a Gandia o Ximo Puig a la Comunitat Valenciana, o d’este mateix llibre. En definitiva, gràcies a models i referents com ell, els drets de totes les persones poden avançar en la nostra societat”, va concloure Jordi Ortiz.