José Manuel Orengo: “El requeriment del Ministeri demana responsabilitats i explicacions a Torró per paralitzar l’Innova”

El secretari general i portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha valorat hui les noves declaracions de Torró respecte a la demanda que ha presentat per l’Innova, i ha assegurat, amb total convenciment, que “el requeriment que ha enviat el Ministeri per a retornar els diners del projecte li demana responsabilitats i explicacions a Torró per haver gastat els diners de l’Innova en saraos”.

El portaveu socialista ha tornat a insistir en que tot el que es va fer respecte a l’Innova “estava dintre de la legalitat i no tenim res que amagar”. És més, Orengo s’ha reafirmat en assenyalar que “la demanda que hui ha presentat Torró davant la Fiscalia se li tornarà en contra seua i i acabarà sent ell l’imputat perquè va ser seua, i només seua, la decisió de paralitzar el projecte sense comunicar-ho al Ministeri”.

Així, Orengo ha explicat que no és cert que no hi haguera diners a la caixa d’Iniciatives Públiques, i ha assegurat que l’arqueig econòmic que es va signar amb l’actual gerent de l’empresa pública “així ho demostra”. Per tant, la decisió de no acabar l’Innova i destinar els diners a saraos va ser del propi Torró, qui per a fugir cap endavant, ha hagut de recórrer a encarregar una segona auditoria a una empresa privada “oblidant que ja en va realitzar una de l’exercici de 2011 que va eixir perfectament i que ell mateix va aprovar”.

És més, respecte a aquesta qüestió, els socialistes estan convençuts de que Torró ha amagat dades bancàries a aquesta segona empresa auditora per a tractar d’eludir responsabilitats i culpar a l’anterior executiu d’una mala gestió que és només responsabilitat seua.

Per tot això, Orengo considera que els nervis de Torró estan creixent cada vegada més, perquè sap perfectament que a qui demanarà explicacions i responsabilitats el Ministeri és a ell mateix i que acabaran imputant-lo per haver-se gastat els diners de l’Innova en els concerts de Julio Iglesias i Tom Jones.