Jose Manuel Orengo: “Han fabricat informes jurídics com en el Innova per a denunciar a l’anterior govern de la ciutat”

  • El Portaveu del Grup Municipal Socialista, que ha comparegut acompanyat de l’anterior regidora d’Hisenda, ha assegurat que “ens trobem davant una qüestió administrativa, i no de caràcter penal, que quedarà en no res”.

  • Els crèdits aprovats per valor de 20.300.000 euros, tots per a inversions en la ciutat i que estaven contemplats en el Pressupost municipal, reberen autorització de dos informes externs davant el silenci administratiu de la Generalitat Valenciana.

  • Orengo: “Sols es pot vore una qüestió penal en este cas si es fabrica un muntatge amb dos informes de part pagats per tots els ciutadans”.

Davant la citació a declarar davant el jutge, en condició d’imputats, del portaveu del Grup Municipal Socialista i ex alcalde Jose Manuel Orengo, i l’anterior regidora d’Hisenda Ana Garcia, per la concessió de crèdits municipals front al silenci administratiu de la Generalitat Valenciana, hui Jose Manuel Orengo i Ana Garcia, els al·ludits per la denúncia del govern municipal, han comparegut per valorar el procediment que s’obri ara.

Jose Manuel Orengo, que compareixerà en condició d’imputat perquè “davant d’una denúncia d’un govern és de l’única manera en què podem anar a declara en garanties”, ha explicat que tot respon a “una denúncia falsa” on “han fabricat informes jurídics, tal i com ja van fer amb l’Innova, per a denunciar a l’anterior govern de la ciutat”.

Així, segons el portaveu municipal, la denúncia es basa en dos informes jurídics externs a l’Ajuntament, contractats pel govern municipal, “que no tenen data i que han costat entre 30.000 i 60.000 euros dels diners de tots els gandians, i als que no ens han donat accés ni facilitat cap còpia”. Una nova prova del que, per a Orengo, no és altra cosa que “un intent mal muntat per tapar la quebra financera de l’Ajuntament, que demana crèdits que no són per a inversions, i que ens deixa en una difícil situació financera”. Una quebra que, com ha recordat Orengo, “impediria també fins i tot pagar les nòmines dels funcionaris”.

Els crèdits aprovats per valor de 19.300.000 euros, mai per un valor tan elevat com el que assegura el govern municipal, i que figuraven en el Pressupost de l’Ajuntament, contemplaven a diferència dels actuals crèdits inversions per a la ciutat en 2009 i 2010 i reberen autorització de dos informes externs davant el silenci administratiu de la Generalitat Valenciana. Un silenci que, tal i com ha recordat la regidora Ana Garcia, “va provocar un escrit d’empar a l’òrgan superior, que també, com en els cas de les sol·licituds d’autorització, mai es va respondre”. “Acudírem a informes exterms davant el silenci administratiu de la Generalitat”, ha explicat Jose Manuel Orengo.

El que han qualificat d’”atac” a un govern que millorà la ciutat i que pretèn “fer guanyar temps a l’actual govern per evitar la quebra” no és més que una qüestió administrativa. “Sols es pot vore una qüestió penal en este cas si es fabrica un muntatge amb dos informes de part pagats per tots els ciutadans”, ha afegit Orengo.

Els regidors socialistes han recordat que dos informes i multitud de proves materials, que seran aportades a la justícia, avalen la legalitat d’un procediment que quedarà en no res.