José Manuel Orengo presenta les factures que demostren les mentides del PP amb el Creuer dels Borja

“No tenim res que amagar i per això, amb la transparència i claredat que no té el govern, ens posem a la seua disposició i els mostrem les factures de tots els nostres camarots”. Amb aquestes paraules, el portaveu del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha desmuntat la campanya de mentides orquestrada des del govern del PP de Torró al voltant del Creuer dels Borja.

L’exalcalde de Gandia ha insistit en que aquesta dura campanya de desprestigi ha estat “una gran mentida concertada, de forma conscient i amb ganes de fer mal, pel govern de Torró”, i ha assegurat que els mateixos documents que ara es presenten “també els tenen Torró i els seus assessors, que saben pel Corte Inglés que tots vam pagar com qualsevol ciutadà”.

Per això, Orengo ha demanat “una rectificació pública per part de Víctor Soler, que ha sigut el portaveu polític de la mentida”, o, en cas contrari, la seua dimissió i la del seu “assessor d’assumptes del passat”, Javier Soldevila, perquè, per a Orengo, “la ciutadania està cansada de pagar-li el sou a una persona que, lluny de buscar solucions als seus problemes presents i oferir oportunitats de futur, només busseja en documents de la legislatura anterior”.

Per als socialistes, segons ha explicat Orengo, la mentida del PP té un únic objectiu: desviar l’atenció informativa “per a tapar les seues nefastes gestions i la incapacitat de Torró per a prendre mesures que servisquen per a complir les seues promeses: Ahora Empleo, Menos Impuestos i Puedes Confiar”.

Durant la roda de premsa, José Manuel Orengo ha presentat i ha repartit als assistents totes i cadascuna de les factures dels membres del Grup Municipal Socialista en la legislatura passada, així com el rebut pagat pel grup amb l’import de tots els passatges, i els documents que acrediten les transferències econòmiques realitzades entre les empreses Viajes Gandia i El Corte Inglés. Uns papers que demostren que tots, inclòs l’actual secretari d’organització del PSPV, Alfred Boix, van pagar la totalitat dels seus passatges.

Orengo ha afegit que, una vegada desmuntada la mentida del PP, “estem completament convençuts que estan enganyant i confonent a la ciutadania amb les xifres del creuer”, que no va ser cap fracàs, no va costar els diners que diuen i en el qual només es va haver de cobrir un 17% de les places que van quedar buides. En definitiva, unes xifres molt més ajustades i justificades que el que li van costar a Torró els concerts de l’estiu passat.

A més, els socialistes han denunciat que el govern de Torró i Soler ha creuat una línia prohibida quan han repartit per la ciutat, conjuntament amb el pamflet propagandístic del Boletín de Información Municipal (BIM), un full replet “amb les mentides del PP sobre el creuer, calumniant amb dades falses”.

Per últim, Orengo ha anunciat que Boix està estudiant la possibilitat d’iniciar accions legals contra les mentides i calumnies que els membres de l’actual govern han llançat contra la seua persona i la seua família.