José Manuel Orengo sobre l’eixida de Gandia de la Mancomunitat: “Gandia no pot dependre de les decisions impulsives d’un alcalde irresponsable”

El portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia i secretari general del partit, ha fet hui les primeres valoracions a la notícia que ha donat Torró als mitjans de comunicació en la qual assegurava que Gandia va a abandonar immediatament l’ens comarcal de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Orengo ha lamentat profundament la decisió i ha assegurat que “Gandia no pot dependre de les decisions impulsives d’un alcalde irresponsable que amb cada problema que troba pel camí acaba situant Gandia en nous problemes, aïllant-nos de la resta de municipis veïns”.

El portaveu socialista ha recordat que Gandia va ser ciutat fundadora de la Mancomunitat de Municipis de la Safor i que, com a capital de la comarca, “és una ciutat fonamental per a vertebrar l’existència de l’ens”, motiu pel qual ha lamentat que amb la decisió de Torró, consentida pels seus regidors i companys de partit, “s’abandone a la Mancomunitat a la seua sort i es perjudique al teixit comercial i al paper de Gandia com a capital de serveis”. Per això, Orengo ha demanat una rectificació al govern de Gandia i que no abandonen la Mancomunitat.

I és que els socialistes atribueixen la decisió de Torró a una nova ‘pataleta’ de l’alcalde, que sempre pren decisions irracionals i dràstiques quan algú li porta la contrària o difereix en la seua manera d’entendre la política, prenent postures allunyades de la democràcia i marcadament autoritàries. Unes decisions que pren, en aquesta ocasió per exemple, perquè ni tan se val respecta el funcionament correcte d’una administració pública.

Crisis internes del PP

Des de les files del PSPV-PSOE en Gandia han recordat a Torró i als seus companys del govern que tots aquests problemes són conseqüència d’un tres en ratlla que ha fracassat, perquè tant Gandia com la Mancomunitat com la Generalitat estan governades pel PP, de manera que tot aquest embolic és també un reflex de la crisi interna del PP.

Per això, des del PSPV-PSOE insten a la direcció comarcal del PP i al seu president, Salvador Enguix, que a més és vicepresident de la Diputació de València, que pose ordre dintre del seu propi partit i evite aquestes eixides de to del seu díscol més rebel, Aruro Torró.