José Manuel Orengo: “Un any després Gandia està pitjor i els ciutadans ho tenim més difícil”

El portaveu del Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha valorat la situació de la ciutat hui que es compleix un any exacte de la celebració de les eleccions municipals que van portar al PP al govern de la ciutat. Un any en el que, per a Orengo, “Gandia ha empitjorat i els ciutadans ho tenim més difícil que fa un any per culpa de les polítiques i les prioritats de Torró”.

Orengo ha assenyalat que 365 dies després de les eleccions, ha quedat demostrat que els tres lemes bàsics amb els que el PP es va presentar als comicis (Ahora Empleo, Menos Impuestos i Puedes Confiar) “eren mentida”. Així, el portaveu socialista ha recordat que, a data de hui, “hi ha 1.000 aturats més, hi ha més dèficit, més deute i paguem més impostos”.

Per als socialistes, les polítiques que està portant a terme Torró en plena crisi “estan dificultant, i molt, la vida dels ciutadans”. En concret, Orengo ha recordat que durant aquest any, l’activitat econòmica a Gandia s’ha reduït i ara, a més, “es pugen impostos, és més car portar als xiquets a les escoletes, fer esport o accedir als estudis i a la cultura”. A més, s’ha retallat també en associacions que contribueixen a fer ciutat i s’ha retallat també en protecció social. Així, quan més dificultats tenen els ciutadans i els comerciants “més impostos i menys protecció social tenen per culpa del PP de Torró”.

Unes mesures que, per a Orengo, no beneficien en res als ciutadans i que s’han pres per a que Torró “aplique a Gandia un model de política fracassat, el del seu amic Paco Camps, que ens ha portat als valencians a la ruïna amb unes gestions basades en saraos, més deute, més dèficit i una perspectiva de futur pitjor, tenint menys oportunitats i sent més pobres que en altres ciutats”.

Orengo ha assegurat que durant aquest any, s’ha demostrat que el canvi que proposava el PP a les eleccions ha sigut “un canvi a pitjor i que ha provocat una crispació social sense precedents i que la gent no confie en el govern”.

Per tot això, els socialistes han demanat a Torró en la data de l’aniversari de la seua arribada al govern, una rectificació a temps i un canvi en el seu estil de governar. Concretament, Orengo ha demanat que es comence a tenir en compte a tots, “perquè en situacions difícils cal que tots ajudem i no que s’alimente la crispació com s’està fent ara”. El portaveu socialista també ha demanat un canvi en les prioritats de Torró, per tal que deixe de costat els saraos, compres de concessionaris, de boleres, aportacions a televisions privades o xiringuitos “i porte a terme polítiques serioses per millorar l’activitat econòmica”.

Pel que fa al treball dels socialistes en l’oposició, Orengo ha recordat que han allargat la mà al govern en diverses ocasions i que només han rebut com a resposta “la desqualificació o l’insult”. Tot i això, el socialista ha assegurat que seguiran sent l’alternativa per oferir “una esperança progressista en tres anys”.

Per la seua part, Diana Morant ha recordat que fa un any va entrar en política per a treballar amb un equip “que havia fet de Gandia una ciutat única, com deia el lema, moderna i progressista”. Uns valors que hui assegura que s’han destruït, com l’edifici Innova, la Universitat Popular per a xiquets o la Casa de la Música. Tot, a canvi de ser “una còpia de Marbella, Salou o Torremolinos amb les quals no ens vegem identificats”.

Per últim, Liduvina Gil ha criticat les mesures del PP que han portat a Gandia a ser “menys lliure, menys cohesionada i menys oberta”, amb polítiques contra la integració i el benestar social i amb un desmantellament del model educatiu anterior, que va portar a Gandia a ser seu de les ciutats educadores.