José Manuel Prieto es reunix amb la direcció del Departament de Salut de Gandia per analitzar l’evolució de la covid-19

“No podem tornar enrere. No podem desaprofitar l’esforç col·lectiu que hem fet durant tants mesos”. Així ho ha declarat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, després de mantenir una reunió amb la gerència i la direcció de la Gerència del Departament de Salut de Gandia on s’han abordat qüestions relatives al funcionament, les necessitats de Departament de Salut a més d’exposar la situació actual dels nivells d’incidència de la covid-19 a la nostra ciutat. Durant la trobada s’ha informat que en setmanes anteriors s’estava en una incidència de 20 casos setmanals mentre que ara es produïxen 40 o 60 casos diaris, de manera que es poden extremar les precaucions.

Posteriorment a la reunió a l’Hospital, l’alcalde i la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyats de l’equip directiu del Departament de Salut han visitat els centres de salut de Corea i el Grau on han comprovat l’estat de la vacunació.

Prieto ha llançat dos missatges més. El primer ha estat que es manté la necessitat de vacunació. “Demanem als ciutadans que no s’hagen vacunat encara, que exercisquen la responsabilitat de vacunar-se i que acudisquen als Centres de Salut perquè les persones que no ho han fet són les que estan tenint els principals problemes”.

El segon missatge ha estat insistir en les mesures de protecció. “Hem de continuar prenent mesures en espais interiors perquè són els espais que plantegen més problemes. La mascareta i la distància social seguixen vigents. Tothom entén que la vacuna ens pot estalviar una malaltia greu o un ingrés, però no ens lliura del contagi”, ha incidit Prieto.

Finalment, l’alcalde ha avançat que està prevista per a la setmana que ve una dosi de reforç per a aquells que van ser vacunats amb Janssen o les persones més grans de 70, 65 i 60 anys.

Per part seua,Joaquín Miñana, director de Salut de Gandia, ha incidit que “les dues armes que tenim són la vacunació i les mesures preventives com l’ús de la mascareta en espais on no es puga mantenir una distància mínima”. Pel que fa al reforç de la vacuna, Miñana ha afirmat que una vegada que els experts en l’àmbit nacional ho decidisquen, “posarem tots els mitjans disponibles que tinguem perquè la tercera dosi s’aplique de manera ràpida i eficaç”.