José Manuel Prieto: “No consentirem que el PP maltracte a Gandia i a la seua cultura”

El portaveu de l’executiva del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Prieto, ha cridat hui a la mobilització de la militància i dels simpatitzants socialistes de Gandia i la comarca per a participar demà dissabte, 19 d’octubre, en la manifestació en defensa de la Cultura de Gandia i, en concret, de l’escultura “25 d’abril 1707” d’Antoni Miró que el govern del PP de Torró pretén llevar de la seua ubicació actual a l’entrada de la capital de la Safor.

Prieto ha assegurat que amb mobilitzacions com la de demà, “la ciutadania pretenem dir-li al PP de la majoria absoluta que no anem a consentir-los que maltracten a Gandia i a la seua cultura amb les seues accions autoritàries”. El portaveu socialista de l’executiva ha insistit en la importància de cuidar la identitat i la cultura “que el PP ha estat denigrant, desfent i maltractant des de la seua arribada al govern”, recordant altres accions com el tancament durant mesos del Teatre Serrano, la supressió del programa de teatre per a les escoles, l’augment dels preus dels cursos de la UPG o el despreci cap a la companyia Pluja Teatre, entre d’altres.

Per a la mobilització de demà, convocada per la Plataforma per la Cultura “25 d’abril” (l’adhesió a la qual ja va anunciar la secretària d’Organització socialista Diana Morant), assistirà una nodrida representació del PSPV de Gandia, de la comarca de la Safor i també de l’executiva nacional dels socialistes, que estaran encapçalats pel Diputat al Congrés dels Diputats, Ciprià Ciscar. La concentració està prevista per a demà a les 11 hores a la rotonda 25 d’abril, a l’entrada de Gandia.

Visita de suport a la companyia Pluja Teatre

Aprofitant la visita a la ciutat de diferents dirigents socialistes, el PSPV ha anunciat que demà a les 10 hores faran una visita a la companyia Pluja Teatre de Gandia a les instal·lacions del Teatre del Raval. El motiu és donar suport a aquesta històrica companyia teatral valenciana que sempre ha desenvolupat la seua activitat a Gandia i que ara, amb la dificultat dels temps que corren i amb els entrebancs provocats per les polítiques del PP valencià, espanyol i de Gandia, han abocat a posar a la venda les instal·lacions del seu teatre. Els socialistes aprofitaran l’organització d’un mercadet per part de Pluja Teatre per a vendre material de la companyia per a visitar-los i mostrar-los el seu suport.