Joves Socialistes alerta que les retallades del PP posen en perill el futur del Consell dels Joves i del departament de Joventut

El secretari general de Joves Socialistes de Gandia, José Manuel Prieto, ha alertat hui de “la greu situació que travessa el Consell dels Joves de Gandia i el departament de Joventut de la ciutat a causa de les retallades del Govern del PP”, que hui mateix ha confirmat el regidor de l’àrea, Víctor Soler, i que semblen destinats a fer desaparèixer qualsevol tipus d’iniciativa en matèria de joventut.

Prieto ha recordat que mentre el Govern del PP retalla al màxim les ajudes als joves, “està pagant 70.000 euros a l’any a sis endollats de Nuevas Generaciones” que treballen en el departament de Joventut malgrat no tenir la formació requerida. “Aquesta és l’única política de Joventut del Govern del PP i de Víctor Soler”, ha lamentat el socialista.

En aquest sentit, Prieto ha demanat “que tots els diners que es gasta el Govern del PP en sous a endollats de Nuevas Generaciones del PP es destine a sufragar nous convenis amb el Consell desl Joves de Gandia”, a mantenir els convenis actuals i a dotar de més pressupost al departament de Joventut perquè duga a terme polítiques “que servisquen de debò als joves”.

El socialista també ha proposat que, perquè la despesa que realitza l’Ajuntament en el departament de Joventut revertisca en benefici de tota la societat, el Consell dels Joves podria gestionar part del Pla d’Ocupació Juvenil, detectant les necessitats dels joves de la ciutat.

Amb les retallades del PP, que han deixat al departament de Joventut amb sol 30.000 euros de pressupost, els socialistes temen que el PP tinga com a objectiu “desmantellar el Consell dels Joves”, i més des que han reconvertit L’Alquería Laborde en un nou centre juvenil que, segons ha alertat Prieto, podria convertir-se “en un espai exclusiu per a les Nuevas Generaciones del PP”.

“El PP vol fer desaparèixer l’associacionisme juvenil”, ha assegurat Prieto. A més, s’ha preguntat com va a gestionar també el PP el nou centre juvenil, “si amb els diners que han destinat amb prou faenes són capaços de traure avant el Casal Jove i han d’acomiadar treballadors per culpa de l’asfíxia a la qual han sotmès al departament”.

“EL PP ESTÀ FENT PROSELITISME EN ELS CENTRES EDUCATIUS”

Per la seua banda, la regidora socialista Liduvina Gil ha denunciat que el PP “està fent proselitisme en els centres educatius de la ciutat”. Gil s’ha referit així a una sèrie de reunions que alguns membres del Govern del PP i també membres de Nuevas Generaciones estan duent a terme en centres de Gandia.

Gil ha recordat que el Bloc ja ha criticat aquestes reunions, i s’ha sumat a la denúncia posat que aquestes trobades “haurien d’eliminar-se o obrirse a la resta de forces polítiques de la ciutat”. A més, ha explicat que diversos centres s’han negat a acollir aquestes xarrades, en les quals “el Govern del PP, portant a membres de Nuevas Generaciones, barreja dos àmbits que hauria de separar”.

Per açò, Gil ha proposat que es torne a posar en marxa el programa de corresponsals dels centres educatius, una iniciativa que el PP va eliminar a pesar que funcionava correctament i no suposava cap despesa. Amb aquest programa, ha afirmat, “ens podríem estalviar els 70.000 euros en sous per als endollats del PP”. Aquest programa consistia que joves voluntaris dels centres de Gandia traslladaven als seus companys tota la informació del departament de Joventut i del Consell dels Joves.