La 20a edició del KM Vertical de Gandia es portarà a terme el pròxim diumenge 6 de febrer

El  diumenge pròxim, 6 de febrer, se celebrarà la 20ª edició del KM Vertical a Gandia, després de posposar-se la data inicial de 16 de gener per les circumstàncies i les previsions sanitàries. El recorregut serà de quasi 14.000 metres (+4,2km de baixada fins a la Font de la Drova després de creuar la meta), amb eixida al carrer Parpalló (junt al Barranc de Beniopa) i meta al cim del Mondúver.

Hi haurà dos modalitats: corredors, sènior (01/01/1982 – 06/02/2004) i veterà (01/01/1915 – 31/12/1981); i caminants (01/01/1915 – 10/01/2014). Els corredors es repartiran en tres caixons d’eixida, que tindran una diferència de 5 minuts entre cadascun a partir de les 8.45 hores. Els caminants seguiran el mateix model, però la primera eixida serà a les 9.15 hores. A banda, la carrera comptarà amb servei de guarda-roba i avituallament.

“És un recorregut molt bonic i atractiu per la nostra muntanya, però també exigent pel desnivell”, ha afirmat Lydia Morant, regidora d’Esports. A banda, ha afegit que “l’ús de la mascareta serà necessari a l’eixida i l’arribada, però una vegada començada la prova ja no serà obligatòria”.

La data límit per a inscriure’s serà el divendres 4 de febrer fins a les 23.59 hores. El preu d’inscripció és de 16 euros fins al 23 de gener i de 18 euros a partir del dia 24. L’única variant serà per als menors de 15 anys de la modalitat caminant (10 euros), que hauran de presentar obligatòriament la corresponent autorització paterna. L’import de les inscripcions no es tornarà a 20 dies de la prova.

L’entrega dels dorsals es realitzarà al centre comercial Plaza Mayor als següents horaris: divendres 4, de 16 a 21 hores; i dissabte 5, de 10.30 a 14 hores i de 16 a 21 hores. El mateix dia de la prova, a partir de les 6:30h i fins a 30 minuts abans del començament de la mateixa, també es podrà recollir al C/Parpalló (junt al barranc de Beniopa). El club disposarà d’autobusos per desplaçar a Gandia a tots els participants. S’espera que la xifra d’inscrits es situe vora els 500.

Miguel Cebrián, president del Club Alpí Gandia, ha volgut incidir en defensar l’espai natural: “Intentem que l’activitat siga amb respecte al medi al que es celebrarà, una muntanya que tots apreciem. Que no siga un atac al medi: no tirar papers, arreplegar les coses que es trobeu, comportar-se als avituallaments…”. Finalment, ha volgut agrair els patrocinadors que fan possible l’esdeveniment: Plaza Mayor, Media Markt, Dulcesol; a banda dels voluntaris, el cos de seguretat i els ajuntaments de Gandia, Barx i Xeresa.

Es repartiran premis i trofeus als tres primers classificats de cada categoria i als tres primers classificats locals absoluts de Gandia, Barx i Xeresa. A banda, tots els inscrits rebran una motxilla i una botella termo. Per a més informació sobre el reglament, consultar la pàgina web de Crono4 sport: https://www.crono4sports.es/info_fusion.php?Evento=1097