L’alcaldessa de Gandia anuncia en Fitur un glamping a la platja per a ampliar l’oferta turística de qualitat i sostenible

Gandia ha aprofitat Fitur, un dels majors aparadors turístics a nivell internacional, per a anunciar que la Generalitat Valenciana ha admés a tràmit un glamping a la platja de Gandia, a l’entorn de l’Alqueria del Duc. Un projecte promogut per una empresa privada que disposarà de més 3.000 places en una parcel·la de 200.000 metres quadrats. El glamping és una oferta d’allotjament de càmping que oferix estades de qualitat i confortabilitat proporcionant una experiència turística única en un entorn natural.

Així ho ha indicat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, en l’acte celebrat en la Plaça Central del pavelló de la Comunitat Valenciana, en el qual ha participat juntament el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, la directora del Palau Ducal, Balbina Sendra, i el director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos.

En primer lloc, l’edil socialista Vicent Mascarell ha declarat que “sempre acudim a esta fira amb moltes esperances malgrat les circumstàncies excepcionals. Som conscients que este ha sigut un any difícil però gràcies a l’esforç de tots Gandia s’ha convertit, probablement, en una de les platges més segures del Mediterrani”.

Posteriorment, i després de la projecció del vídeo promocional de Gandia com a destinació turística per a enguany, l’alcaldessa ha posat en valor que la ciutat és coneguda pel seu clima, el sol i la platja, però també destaca per naturalesa, patrimoni i història. També ha fet referència al fet que la ciutat es presenta en la Fira Internacional de Turisme amb l’aval de ser una de les platges més segures del Mediaterrani, ja que la Comunitat Valenciana continua sent la regió amb menys incidència de covid-19 durant les últimes nou setmanes. “Sobre esta base podem dir obertament que estem preparats per a reactivar el nostre turisme. I això ha sigut possible perquè tenim estratègia; perquè sabem què volem fer i cap a on volem caminar: cap a la qualitat, la sostenibilitat, la gastronomia (amb la fideuà al capdavant), la innovació, el turisme intel·ligent i el professional”.

Sobre el projecte del glamping, Morant ha afirmat que es tracta d’un projecte que “encaixa perfectament amb la nostra clara aposta per un turisme de qualitat i sostenible”. En este punt, també ha reconegut “l’enorme esforç i coratge de totes les persones que es dediquen al turisme”.

Durant l’acte, Balbina Sendra ha presentat el vídeo promocional de l’Any Jubilar en honor a Sant Francesc de Borja que començarà a la nostra ciutat el pròxim 3 d’octubre i que per a la directora del Palau Ducal suposarà “un any de celebració en honor a un dels personatges més universals i més importants del segle XVI. De nosaltres depén que els visitants es contagien de la nostra alegria, que compartisquen la nostra història, que gaudisquen de la nostra gastronomia i que tot això ho facen de manera confortable en els nostres millors allotjaments i gaudint d’un entorn incomparable”.

Sobre esta celebració, Diana Morant ha destacat que “serà una oportunitat d’or per a posar en valor l’esplendor de la família valenciana més universal, sent un element diferencial que complementarà la nostra oferta. A Gandia no fugim de la nostra identitat local, sinó que l’hem sabuda incorporar com a valor afegit mitjançant la conservació, protecció i posada en valor dels nostres recursos. Les ciutats del futur seran aquelles que escolten als qui les habiten i que permeten als seus ciutadans empoderar-se amb allò local sense dependre d’allò global perquè sempre ho hem dit: una bona ciutat per a fer turisme, ha de ser primer una bona ciutat per a viure”.

 

50 MILIONS D’EUROS D’INVERSIÓ PÚBLICO-PRIVADA

Per a finalitzar, la màxima responsable municipal ha volgut enviar un missatge d’optimisme a la ciutadania després de més d’un any afrontant la pandèmia. “Gandia està de moda. I, malgrat la covid-19, a Gandia no hem parat. Estem duent a terme nombrosos projectes relacionats amb el turisme, tant d’índole pública com privada, que suposen en estos moments més de 50 milions d’euros d’inversions públic-privades”. I ha afegit que es tracta d’un conjunt d’infraestructures que “ja estan oferint la millor postal de Gandia en plena crisi del coronavirus; unes inversions que ja han millorat la millor estampa de la nostra platja, amb la renovació del passeig marítim i de diversos carrers del nucli antic… Que han recuperat el nostre patrimoni, com el Parc Arqueològic del Castell de Bairén que ja és visitable… Amb infraestructures que ja es veuen, com el nou bulevard de la platja, en funcionament; o infraestructures que no es veuran, però fonamentals per al progrés, com el depòsit de tempestes del parc del Clot del Bri…, entre altres”, ha destacat Morant, qui també ha recordat que Gandia ha sigut una de les 25 ciutats espanyoles triades pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per a desenvolupar un Pla de Sostenibilitat Turística aportant una ajuda de 3 milions d’euros, la subvenció més quantiosa en matèria turística dels últims anys.

Sobre les inversions, Morant també ha remarcat l’obertura la setmana passada de l’hotel quatre estreles superior de la cadena Senator que suposarà un revulsiu per a la platja i la pròxima obertura del primer càmping d’interior de Gandia que estarà situat a Marxuquera, als peus de la serra Falconera.

Finalment, Herick Campos ha felicitat a Gandia pel treball que ha desenvolupat com a destí. “El difícil en estes circumstàncies és unir el principal recurs del qual es disposa com és la platja amb altres valors tan importants com la cultura urbana, la naturalesa i la gastronomia. Així mateix, Gandia ha convertit la intel·ligència turística i la qualitat com a eina per a desestacionalizar”, ha indicat.