La biblioteca de Beniopa reobri després de la seua renovació

Ahir, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, la regidora de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), Liduvina Gil, el president de la Junta del Districte de Beniopa, Nacho Arnau, i altres membres de la corporació municipal van acudir a la reobertura de la biblioteca de Beniopa. El centre torna a oferir els seus serveis al públic i n’incorpora de nous després d’una renovació de la seua estructura, mobiliari i equipament.

“La biblioteca de Beniopa queda com un centre de referència per al poble i per a tota la ciutat, però també com un espai d’integració i de reforç. Tindrem un professor o professora escolar que s’afegirà al reforç que presten els nostres bibliotecaris i bibliotecàries”, ha expressat l’alcalde. A més, durant els matins també s’impartiran classes de castellà per a immigrants, un servei que fins ara només s’oferia a la biblioteca de Santa Anna.

Segons ha explicat Prieto, a més de la incorporació de nous serveis, la millora estructural i del mobiliari es deriva majoritàriament dels 50.000 euros provinents dels pressupostos participatius. “Hem volgut anar més enllà i afegir 22.000 euros més per a mobiliari i equipament, 11.000 euros dels quals han sigut subvencionats per la Conselleria de Cultura. En total, hem invertit 72.000 euros en la posada a punt d’esta biblioteca”, ha afegit.

Respecte a l’horari del centre, s’obrirà de dilluns a divendres de 16 a 20 hores i els divendres també de 10 a 13. 30 hores. Així mateix, el pròxim divendres, 14 de gener, es desenvoluparà la jornada de portes obertes i s’han programat activitats per a la resta de dies.

Per la seua banda, la regidora de l’IMAB ha volgut agrair als veïns de Beniopa que votaren massivament la proposta de reformar i rehabilitar la biblioteca. “És una satisfacció reobrir este espai cultural; un espai de somnis, de realitzacions per a tots els xiquets i xiquetes i per a tots els beniopers. Es tracta d’un projecte que va a reactivar molt al poble de Beniopa”, ha conclòs la regidora socialista.