La Casa de la Marquesa acull la I Jornada ‘A Gandia, parlem de salut mental’ que tindrà lloc el pròxim dimecres 27 d’abril

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, juntament amb la directora del Cefire Gandia,Manela Faus, ha presentat la I Jornada ‘A Gandia, parlem de salut mental’, la qual tindrà lloc el proper 27 d’abril a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de 17 a 20 hores.

“L’objectiu de la jornada és emmarcar la salut mental tant de la població adulta com de la infància i l’adolescència, identificar en quina situació es troba i valorar què podem fer des de la comunitat per a tindre cura d’ella”, ha explicat la regidora socialista. La jornada estarà oberta al públic (actualment estan pràcticament cobertes les places), però també es podrà seguir online al canal que obrirà l’Ajuntament de Gandia. Les persones interessades en participar hauran d’inscriure’s al formulari digital: https://forms.gle/aAWvuj6fzZ5Lrkdz9

La I Jornada ‘A Gandia, parlem de salut mental’ estarà dirigida per nombrosos especialistes del sector, com són: Mikel Munárriz, coordinador de la Oficina Autonòmica de Salut Mental; Immaculada Marcos, excoordinadora de la Unitat de Salut Mental Infantil de Benicalap; i Nuria Yáñez, coordinadora de la Unitat de Salut Mental Infantil Miguel Server. Seguidament, es presentaran els distints recursos amb els que compta Gandia i la Safor per atendre el benestar emocional i les necessitats de la població.

A banda, esta iniciativa comptarà amb una altra vessant destinada exclusivament al cos docent  basada en la formació en prevenció, detecció i intervenció en suïcidi en contextos educatius. Es durà a terme durant la primera quinzena de maig a les instal·lacions del Cefire i sorgix “des del Servei de Formació del Professorat per donar eines i establir protocols per a previndre i evitar estes situacions agreujades durant la pandèmia”, ha declarat Faus.