La Col·legiata s’obri al turisme i suma el seu patrimoni als atractius de Gandia

La Insigne Col·legiata de Gandia ha estat el lloc escollit per presentar en roda de premsa un nou programa de gestió turística amb què la Seu se suma per ser un més dels molts atractius turístics de la ciutat. En la compareixença han participat l’abat de la Col·legiata, Ángel Saneugenio, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, la regidora de Cultura i Turisme, Balbina Sendra, la directora del Palau Ducal, Estela Pellicer, la directora del Monestir Sant Jeroni de Cotalba, Leonor de Arizón, i els representants de l’empresa ArtiSplendore, María Lagunas i Francisco Gabarrón.

La nova gestió turística es farà a través de l’empresa ArtiSplendore, i suposarà que l’edifici se sume al ventall de propostes de la destinació. D’esta manera, l’empresa que ja va dur a terme al seu dia la instal·lació de l’audioguia teatralitzada amb la veu de la duquessa María Enríquez, el canvi de la imatge corporativa de la Col·legiata, així com la creació d’una nova pàgina web, s’encarregarà ara de gestionar l’accés a la Parròquia de la família Borja.

Així les coses, els turistes podran adquirir entrades per a les visites guiades de manera individual o col·lectiva, de manera que per un import de 10 euros, els visitants podran veure el Palau Ducal, el Monestir de Sant Jeroni (pròximament) i la Col·legiata amb una sola entrada. A més, també es contempla la millora de tot el sistema de recepció al turista o al visitant, així com capacitar l’obertura del temple gandià durant més hores al dia.

Durant les intervencions tots els participants han incidit en la importància de crear sinergies que permeten augmentar l’atractiu global de Gandia com a destinació turística. En este sentit, Balbina Sendra ha mostrat la seua satisfacció per esta nova mesura. “És un dia que esperàvem des de fa molt de temps. Hem de felicitar Don Ángel, Estela i Leonor per la feina que han fet perquè això siga possible. Gandia és una destinació forta si treballa unida. Un turista potser no ens visita per veure només un monument, però sí que ho farà si pot disposar d’una àmplia oferta”.

José Manuel Prieto ha afirmat que la posada en valor del patrimoni d’una ciutat suposa “una obligació i, en el nostre cas, una convicció. Hui vivim una fita gràcies a les sinergies amb què aconseguim, d’una banda, valoritzar el turisme patrimonial i complementari i, de l’altra, reafirmar el nostre relat de valors de trajectòria històrica”. Per acabar, l’alcalde ha reafirmat el seu compromís per continuar treballant per establir col·laboracions “amb aquells que volen continuar cuidant el nostre patrimoni i posant-lo en valor”.

Per part seua, l’Abat ha volgut agrair la implicació de l’empresa, així com de l’Ajuntament de Gandia, a l’alcalde, José Manuel Prieto, i a la regidora de Cultura i Turisme, Balbina Sendra, que “han estat claus per ajudar a fomentar esta gestió turística i cultural a la Parròquia Assumpció de la nostra Senyora de Gandia”.