La consellera de Política Territorial destaca que l’aliança entre el president Ximo Puig i l’alcalde Prieto ha sigut bona per a Gandia

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, han mantingut este matí en Foment d’AIC una trobada amb empresaris i representants d’associacions empresarials de la ciutat i la comarca per a fer balanç d’allò que s’ha aconseguit els darrers anys, explicar els projectes previstos i, sobretot, perquè s’efectuaren aportacions per part dels assistents per a conformar el programa de govern amb el qual Prieto concorre a les pròximes eleccions municipals.

En la trobada ‘Sempre amb l’empresa’ organitzada pels Socialistes de Gandia també han participat el regidor d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, la tècnica d’orientació i inserció laboral i membre de la candidatura del PSPV-PSOE de Gandia, Elena Moncho, i el professor de la Universitat Politècnica de València i membre d’esta candidatura, Óscar Morant.

La consellera Rebeca Torró ha volgut destacar que «en estos darrers anys s’ha vist clarament com l’aliança entre el president Ximo Puig i l’alcalde José Manuel Prieto ha sigut bona per a Gandia. Però, sobretot, esta aliança d’alcalde i president també serà positiva de cara a la pròxima legislatura, fent que avancen projectes com ara la CV-60 o el tramvia Gandia-Dénia».

En este sentit, la consellera de Política Territorial ha posat com a exemple i fruit d’esta aliança alguns projectes de la present legislatura que s’han fet realitat, com l’execució de la subestació elèctrica del polígon Sanxo Llop, anunciant en esta trobada que la seua connexió elèctrica ja s’ha desbloquejat. Així, esta mateixa setmana està previst que s’atorgue el permís a Iberdrola perquè puga entrar en funcionament.

Rebeca Torró ha posat en valor que amb José Manuel Prieto com a alcalde o amb Ximo Puig com a president de la Generalitat Valenciana van a veure la llum la prolongació de la CV-60 que «li aportarà a Gandia la connexió d’esta infraestructura amb l’autopista AP-7» o el tramvia Gandia-Dénia, del qual la Conselleria de Política Territorial ja ha efectuat la delegació de competències a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, un fet que suposa l’inici de les gestions per a poder encomanar la redacció del projecte, «una infraestructura que ajudarà a vertebrar les nostres comarques i que podrà conviure amb el Tren de la Costa que porta endavant el Govern d’Espanya».

Per la seua banda, Prieto ha remarcat que «en els moments més difícils hem ajudat a les empreses i a les inversions. Hem assentat les bases també per a continuar avançant», afegint que «eixe és el camí. Estar sempre amb les empreses, amb les inversions, amb la iniciativa privada i amb l’aliança publico-privada per a afavorir les oportunitats, fer les coses més fàcils als empresaris per a seguir creant llocs de treball, i fent que el talent vinga ací i ací es quede».

L’alcalde de Gandia ha indicat que «s’està avançant en infraestructures amb un protocol entre el Ministeri i l’Ajuntament de Gandia que detalle i que comence a executar les necessitats que la ciutat continua tenint en esta matèria. Hem avançat molt, però cal encara no conformar-se i seguir avançant». D’esta manera, Prieto ha apuntat que «necessitem una millor connexió en la part nord de Gandia que ens connecte millor amb la platja, així com la doble via del tren entre Cullera i Gandia o la prolongació de la CV-60 que serà el projecte més immediat per a connectar la nostra ciutat amb l’autopista, però també amb el ramal de carreteres interiors i amb el Corredor Mediterrani».

Prieto també ha expressat davant el sector empresarial que ja s’ha creat l’Oficina de l’Inversor, i «la pròxima legislatura farem un pas més per a convertir-la en una gran àrea d’inversions, projecció i estratègia de ciutat perquè continue afavorint les inversions privades i posant les coses encara més fàcils als empresaris, als xicotets propietaris de negocis i a tots aquells que volen emprendre en la ciutat de Gandia: des del Districte Digital a l’edifici de Correus; des de nous espais urbanístics per a la implantació d’empreses, fins a l’agilitat en els tràmits administratius».

El primer edil de Gandia també s’ha referit a la seua ferma aposta pel talent i la formació, posant com a exemple el nou Centre Integrat de Formació Professional que estarà al servei de noves titulacions i de la flexibilitat curricular d’aquelles persones que volen continuar la seua formació o aposten per integrar-se en els sectors econòmics i, «en definitiva, en la cerca dels millors perfils professionals, qualificats o no, al servei de les nostres empreses i de la nostra indústria».