La Consellera Maria José Salvador visita la platja de l’Auir  

 

Diana Morant: La Constitució reconeix com a dret que els espais naturals són un dret i ho farem

Maria José Salvador: La protecció arribarà fins als 2.000 metres perquè el que volem es protegir el que ens queda per a les generacions futures.

  

Gandia 19 de novembre 2015.- La Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Maria José Salvador ha realitzat hui una visita a la platja de l’Auir per conèixer de primera mà l’espai natural que ha estat protegit gràcies al Pla d’Acció Territorial d’Infraestructura Verda del Litoral i que afecta un total de 1.700.000 metres quadrats.

 

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha volgut destacar que finalment “la joia natural de la ciutat de Gandia, la platja de l’Auir, ha estat finalment protegida. Han estat molts anys de lluita, desitjos i somnis. Hem patit una legislatura on realment es va posar en perill l’espai per una intervenció especuladora i urbanística sobre un terreny natural que hagués suposada una destrossa irreversible per una de les últimes platges verges que queden al territori valencià“.

 

Morant ha agraït la visita de la Consellera Maria José Salvador i ha destacat la seua valentia i compromís per executar un pla que en un temps rècord ha permés la preservació de l’espai natural. “Esperem convertir l’Auir en un espai aliat per generar economia a la ciutat que escape de l’especulació. El primer pas ha estat la seua protecció i a partir d’ara comencem a treballar per aconseguir regenerar i posar a l’abast dels ciutadans l’Auir. La Constitució reconeix com a dret que els espais naturals són un dret i ho farem“.

 

Finalment, l’alcaldessa ha volgut agrair “a totes les persones i col·lectius que han lluitat durant molt de temps perquè aquest dia fos possible, rebel·lant-se davant un atac que hagués acabat amb el paratge natural“.

 

Per la seua banda, la Consellera Maria José Salvador, ha agraït a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morat, que “la meua primera visita a Gandia siga precisament a aquesta platja. Des de la Conselleria prenem decisions però jo trobe que es important veure in situ el que anem a protegir i encara estic molt mes orgullosa de la decisió presa, en la presentació fa unes setmanes, del Pla del Litoral. Ens hem donat un any per a la seua redacció i dins de les àrees dinterès a protegir està lAuir. Com molt be ha dit lalcaldessa, no només es una joia de Gandia i de la seua comarca, es una joia i es patrimoni per a tots els valencians i valencianes, per a tot el País Valencià”.

 

En definitiva el que volem amb aquesta decisió, que es un dels plans que anem a aprovar al nou Consell, es acabar amb els 20 anys de política especulativa que ha portat a terme el Partit Popular. Un model territorial basat única i exclusivament en un model de depredació del territori. Volem un model de protecció del territori i lanem a aplicar no només en la preservació del litoral sinó també en lhorta i altres territoris, apostant per política de preservació i protecció en matèria durbanisme.

 

Es un honor estar ací, és un honor haver aprovat una moratòria que afectarà una línea de 500 metres des de la costa, i que és una paralització de tots els programes urbanístics que estaven en tramitació en aquestos moments en la Comunitat Valenciana. La moratòria lapliquem perquè el Pla de Litoral té com a objectiu que siga una mesura de xoc que requereix la protecció de la nostra costa. En el primer quilòmetre de litoral, saglutina un 50% del sol urbanitzable o urbà, i per tant estem en un excés de sol urbà en el nostre litoral i volem apostar per la protecció. Com a mesura de xoc, he de dir, que la moratòria es per als 500 metres des de la costa però que la protecció arribarà fins als 2.000 metres perquè en definitiva el que volem es protegir el que ens queda per a les generacions futures”.

 

Hem dassumir un nou plantejament en la relació entre urbanisme i el territori i la costa, en la primera línea de platja que evidentment nosaltres tenim la ferma convicció de protegir per a tots, també com no per al turisme. Hem de millorar lskyline del nostre territori. Preservar el territori no es només un deure sinó una obligació” finalitzà la Consellera.

 

 

Posteriorment l’alcaldessa de Gandia, la Consellera i el regidor responsable de territori, Xavier Ródenas han mantingut en la mateixa platja una reunió on han participat els següents col·lectius: Consell dels joves, Col·lectiu Samaruc, Ecologistes en Acció, Plataforma pels pobles de la Safor, Grup d’Estudis mediomabientals de la Safor, Salvem l’Auir, CEIC Alfons el Vell i Salvem la marjal on ha explicat en què consistirà el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral de la Comunitat Valenciana i com afectarà la zona a protegir.