La conselleria de Cultura dóna l’esquena al govern municipal

La passada junta de govern municipal acordava canviar la destinació de 3 milions d’euros del Pla Confiança de la construcció d’un conservatori a la remodelació del col•legi Cervantes. Liduvina Gil ha explicat que “els socialistes entenem que ambdós projectes són necessaris, però no perquè es desentenen ara del conservatori”.

L’anterior govern socialista havia projectat una Casa de la Música que no va merèixer ni l’estudi per part del nou govern del PP amb l’excusa que construiria un conservatori al costat del Museu Faller. Poc després, enviaven el conservatori a la planta baixa de Simancas per a traslladar de nou el projecte a l’antic Espai d’Art al costat de la Plaça del Prado. “Dos anys després de moure la boleta com els trileros, abandonen el projecte sense cap explicació”.

Resulta evident que la nul•litat gestora del govern municipal davant de la Conselleria d’Educació, del mateix color polític que el govern, en no obtenir l’autorització per a crear un nou conservatori. Alhora, els diners pressupostats, es destinen ara a la remodelació del Col•legi Cervantes, “que els socialistes entenem també prioritària, però de la que s’hauria de fer càrrec la Conselleria”.

Respecte a la remodelació i, a la vista del que s’han allargat les obres al Col•legi Sant Francesc de Borja, Liduvina Gil demana al govern “que aprenguen de les errades perquè no es repetisca la situació, ja que els alumnes del Sant Francesc de Borja porten més de dos anys en barracons amb el cost econòmic i de qualitat educativa que suposen”.

Tots sabem la precària situació econòmica que travessa la Generalitat després de malbaratar durant 18 anys els diners dels valencians. “Amb un govern socialista haguérem defensat els interessos de la ciutat en lloc de plegar-nos als interessos de partit. El PP de Gandia no vol deixar en evidència el PP de la Generalitat i per això calla, abandona projectes necessaris i assumeix despeses que no haurien de ser municipals”.

Professors de la UPG impagats
Alhora que el govern municipal anuncia, modifica, retira i canvia dotacions pressupostàries per a instal•lacions educatives, deixa de pagar el personal, com ocorre amb els professors de la UPG als que se’ls deuen les dues darreres nòmines.