La Conselleria de Política Territorial aprova la implantació a Gandia d’un ‘glamping’ que suposarà una inversió de 9,5 milions

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha aprovat la Declaració d’Interés Comunitari (DIC) per a la implantació d’un ‘glamping’ a Gandia, amb una superfície total de 188.707 metres quadrats i amb una capacitat màxima per a 2.591 persones.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha assenyalat al respecte que “es tracta d’un nova inversió potent per a Gandia. Es dóna llum verda al projecte per a fer el glamping, un càmping de luxe ajudarà a desestacionalització del turisme. Governem amb estabilitat, ordre i rigor. Som un ajuntament que dona certeses i seguretat, per això les empreses no tenen dubtes en apostar i invertir en la nostra ciutat”.

Per a la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, esta inversió, que s’ha estimat en 9,5 milions d’euros, “és una oportunitat que dinamitzarà encara més el turisme local i augmentarà l’ocupació en el municipi durant tot l’any, mitjançant la creació d’ocupació estable i de qualitat, que permetrà continuar avançant en la desestacionalització del sector”.

Per part seua, el regidor de Turisme i Platges, Vicent Mascarell, ha remarcat que “este és un gran projecte per a la ciutat de Gandia que podria marcar un abans i un després en el turisme, però sobretot és un nou projecte i una gran inversió”. Mascarell ha volgut agrair la implicació de “totes les administracions involucrades en esta decisió final, així com reconéixer la labor del personal tècnic de l’Ajuntament de Gandia per a tirar avant este projecte motivador i il·lusionant”.

Esta inversió es traduirà en la creació d’entre 70 i 80 noves ocupacions directes, amb la consegüent repercussió en l’economia local. Així mateix, la consellera també ha destacat que la creació d’este nou model de càmping de luxe a la comarca de La Safor “també permetrà que augmenten les ocupacions indirectes derivades de la pròpia activitat del càmping, ja que podrà ser un allotjament referent del sector a la província de València”.

El càmping s’integrarà en l’àmbit del carrer Molí de Santa María/Camí Vell del Grau, des dels quals es pot accedir a les parcel·les previstes per a la ubicació del càmping i a un quilòmetre, aproximadament, de l’estació del ferrocarril al Grau.

El subministrament d’energia elèctrica es farà mitjançant una connexió a línia de mitjana tensió existent a la part est de la parcel·la. Així mateix, s’ha concretat que es potenciarà l’ús d’energies alternatives, mitjançant ubicació de panells solars tèrmics i plaques fotovoltaiques en les cobertes dels edificis.

El subministrament d’aigua potable es realitzarà mitjançant dos punts de proveïment a la part sud de la xarxa local. A més, comptarà amb sistemes d’emmagatzematge d’aigua, amb capacitat de 280 metres cúbics/dia, sistema de potabilització i sistema de bombament.

APROFITAMENTS DEL MEDI  RURAL I DESESTACIONALITZACIÓ TURÍSTICA

La declaració d’interés comunitari atribuïx usos i aprofitaments en el medi rural, així com la utilització racional del territori i és complementari a l’oferta turística actual de la ciutat de Gandia.

Així, l’activitat del càmping configura un producte turístic innovador dirigit a un públic específic, facilitarà l’accés del turisme estranger i del nord d’Europa i contribuirà, a més, a la diversificació i complementarietat de l’oferta turística actual de la ciutat.

Així mateix, la necessitat d’emplaçament al medi rural es deu a la intenció de crear un entorn sostenible integrat, on la natura i els espais lliures cobren protagonisme.