La Conselleria d’Obres públiques desbloqueja el desdoblament de la CV-60

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha desbloquejat tot el desdoblament de la CV-60, “que permetrà vertebrar les comarques centrals”. Així ho ha anunciat el titular del departament, Arcadi España, en la seua visita a l’ajuntament i al port de Gandia. “Es tracta d’una bona notícia que millorarà la mobilitat de Gandia i d’altres municipis, així com els accessos al port per a desenvolupar aquesta activitat econòmica tan important també per a les comarques centrals”, ha indicat el conseller.

Espanya, que ha estat acompanyat per l’alcaldessa, Diana Morant, i pel president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha explicat que la CV-60 és un dels eixos viaris “estratègics” per a la Comunitat Valenciana en configurar-se com a biela de connexió entre el centre peninsular i importants nuclis turístics de la Comunitat situats en l’extrem litoral d’aquest eix.

Tenint en compte aquest platejament, la conselleria -ha avançat Arcadi España- està treballant en la redacció de la connexió d’aquest eix amb el corredor costaner (Autopista i N-332). En aquest punt, ha agregat el conseller, “disposem ja del document d’abast i pròximament se sotmetrà a informació pública el traçat previst”. Cal destacar a més que la Conselleria està concertant amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la connexió amb l’autopista i la N-332.

A més, en l’altre extrem de la CV-60, en la connexió amb l’eix interior A-7, “estem preparant l’expedient per a la licitació de la redacció del projecte de conversió en autovia de la carretera actual, entre l’Olleria i Terrateig, i tindrà consignació econòmica en els pressupostos de l’any vinent, una vegada s’ha aconseguit l’informe d’impacte ambiental”, va assegurar el conseller.

Per la seua part l’alcaldessa, Diana Morant, ha agraït al conseller la seua visita, perquè “malgrat els retards que han patit les administracions per la pandèmia, totes les reivindicacions urgents i històriques continuen tenint solucions per part del Consell”. D’esta manera, sobre l’anunci del conseller del desbloqueig del desdoblament de la CV-60, l’alcaldessa ha celebrat la notícia i ha recordat que durant la passada legislatura es va impulsar la redacció del projecte que connectava l’accés sud al port amb la CV-60 a través de l’AP7 i la N-332. “Esta obra eliminaria tot el trànsit pesat dels nostres pobles i amb este informe d’impacte ambiental favorable podem dir que hui és un gran dia per a les Comarques Centrals i tot el seu teixit ciutadà i empresarial”, ha dit l’alcaldessa.