La consulta lingüística trampa del PP l’únic que aconsegueix és augmentar la crispació en la comunitat educativa

Davant la controvertida “consulta lingüística” que té previst portar a terme hui la Conselleria d’Educació als pares dels alumnes matriculats en centres públics de segon cicle d’Infantil i Primària, els Socialistes de Gandia considerem que es tracta d’una “consulta trampa”, i d’una nova burla del Consell del PP que no compta amb totes les garanties per al seu correcte desenvolupament i que, a més a més, ha estat rebutjada per tots els sectors educatius.

“Esta consulta l’única cosa que aconseguirà és augmentar el grau de crispació d’una comunitat, com és l’educativa, que porta molt temps patint les retallades, manca de professorat i ocurrències sense trellat de la Generalitat Valenciana”, ha apuntat la regidora socialista Liduvina Gil.

En lloc de promoure i afavorir l’ensenyament del valencià —que és l’obligació de l’Executiu d’Alberto Fabra—, es dediquen, en contra del criteri de tota la comunitat educativa, a fomentar l’enfrontament entre tots els sectors. “Les famílies, quan matriculen als seus fills i filles ja trien la llengua que volen. A què ve ara este simulacre de consulta? El PP diu que és per a respectar la voluntat de les famílies, quan l’única cosa que pretenen és marginar la nostra llengua pròpia”, ha assenyalat Gil.

Els Socialistes sempre que hem governat —ja ho vam demostrar amb la implantació del valencià en la xarxa municipal d’escoletes, que el PP de Torró ha marginat ara al privatitzar-les— hem defensat la nostra llengua en l’escola com a un element integrador, a més d’incentivador. “Està provat que els alumnes plurilingües desenvolupen millor diverses matèries, com ara les arts, la música, les matemàtiques…”, ha recalcat Liduvina Gil.

Per tant, demanem als pares que no participen d’esta farsa de la Conselleria d’Educació, que l’únic que pretén és eliminar la nostra llengua dels centres educatius. Cal destacar que des del PSPV s’està treballant en l’elaboració d’un model plurilingüe que garantisca al final de l’educació obligatòria el domini de les dues llengües oficials i un idioma estranger. “Per a açò és primordial tractar de buscar el màxim consens amb la comunitat educativa i amb les universitats valencianes”, ha conclòs Liduvina Gil.