La desaparició de les factures de l’empresa pública es produí hores després que el jutge ens autoritzara a accedir-ne

Hui hem fet públic, després de denunciar la desaparició de més de 30 factures de la documentació comptable de l’empresa Iniciatives Públiques de Gandia, que la desaparició de tots els documents de la documentació municipal, i l’esborrat de totes les seues còpies de seguretat, es produïa tan sols unes hores després que el jutge ens autoritzara a accedir-ne. L’accés, motivat per una denúncia del Grup Municipal Socialista feta en 2012, sols es pogué fer efectiu amb un auto judicial que condemnava a l’Ajuntament per infringir drets fonamentals d’accés a la informació, i que ens autoritzava a poder-ne consultar la documentació.

Davant les evidències i la gravetat dels fets, el Grup Municipal Socialista ha enregistrat este matí la petició de creació d’una Comissió d’investigació que esclarisca la desaparició de més de 30 factures de l’empresa Iniciatives Públiques de Gandia. Una comissió que actuarà de forma paral·lela a la denúncia penal que els Socialistes han elevat ja a la justícia.

El regidor socialista Vicent Mascarell, l’únic facultat per poder accedir a la documentació comptable, apunta que ens trobem davant “un sistema Bárcenas, conscient i calculat, d’eliminació de documents i factures”.

Mascarell ha assegurat també que el fet és “inadmissible”, sobretot perquè, amb les evidències ja acumulades, “la cova d’Alí Babá de l’empresa pública és cada dia més fosca”.